AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alerji icin hangi doktora gitmeliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alerji için hangi doktora gitmeliyim?​

Alerji tedavisine geç kalınması ciddi sonuçlara sebebiyet verebilir. Kaşıntı eğer ciddi boyutlarda şiddetliyse, mutlaka bir uzmana gidilmelidir. Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.

Adet döneminde alerji olur mu?​

Östrojenin azalıp progesteron seviyelerinin artmaya başladığı evrede vücut, progesteron hormonuna aşırı duyarlılık geliştirebilir. Bu da ciltte döküntü, kızarıklık, kaşıntı, egzema ve anjiyödem benzeri belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilir.
Alerji uzmanları diğer alerjik hastalıklar ile birlikte alerjik rinit teşhisinde çok deneyimli ve bu konuda özel eğitim alan aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı olan doktorlardır. Bu nedenle mümkünse alerji uzmanına gidilmesinde fayda vardır.
Pedler neden alerji yapar?
Ped alerjisinin oluşmasının en temel nedenlerinden birisi de regl döneminde kullanılan pedlerin kullanım süresine dikkat edilmemesinden kaynaklanmaktadır. Pedlerin değişmesi gereken süre içerisinde değişmemesi ve cilde temas etmesi sonucunda alerji oluşumuna sebep olabileceği bilinmektedir.
Alerjik reaksiyon nedir?
Alerjik Reaksiyon Nedir? Alerjik reaksiyon vücudun belli bir maddeye ya da gıdaya gösterdiği savunma mekanizmasıyla ortaya çıkan sonuçtur. Alerjen ise vücutta alerjiye neden olan maddedir. Alerjen vücutla temasa geçtiği zaman bazı insanlarda alerjik reaksiyon oluşur. Alerjik reaksiyon deride, sindirim sisteminde veya solunum sisteminde görülür.

Alerjiye karşı alerjik reaksiyonlar nelerdir?​

Doktor tarafından istenen alerji testi ve kan testiyle belirtilerde dikkate alınarak alerji saptanır. Alerji testi her durumda istenmeyebilir önemli olan alerjik reaksiyonda oluşan belirtilerdir. Duyarlılık burada önem taşır. Kişi alerjiye karşı fazla duyarlı ise tedavi biraz uzayabilir.

Alerjik reaksiyondan kurtulmak için bazı tedavi yöntemleri vardır.?​

Alerjik reaksiyondan kurtulmak için tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Ayrıca bitkisel tedavi yöntemleri iyi gelir. Vücudun alerjen olarak algıladığı birçok madde vardır ve bunlar çeşitlere ayrılmaktadır.
Alerjik reaksiyonların insidansı her on yılda yaklaşık iki ila üç kez artar. Bunun en son rolünden uzak, ekolojik durumun yanı sıra stresin bozulmasıdır. Alerjik reaksiyona neden olabilecek en yaygın faktörler arasında kozmetik ve ilaçlar, ev kimyasalları, malnütrisyon, böcek ısırıkları, toz, polen, hayvan kılları bulunur.
 
Geri
Üst