AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aldigim saglik raporlarini nereden gorebilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aldığım sağlık raporlarını nereden görebilirim?​

e-Devlet Kapısı
- Sağlık Bakanlığı
- İstirahat Raporları Sorgulama.

Aile hekimliğinden sağlık raporu alınır mı?​

Aile hekimliğinden sağlık raporu alınır mı?
İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda düzenlenen sağlık raporu için vatandaştan herhangi bir belge istenmez.

Sağlık raporu ne zamana kadar geçerli?​

Sağlık raporu ne zamana kadar geçerli?
İşyeri hekimleri tarafından çalışan kişilere verilen ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıldır. Ancak tehlikeli sınıflardaki yer alan işyerleri için bu süre 3 yıldır. İşe giriş sağlık raporları kanunlar çerçevesinde de yine işletmelerin mutlaka önem vermesi gerektiği bir konudur.

Rapor ne zaman sisteme girilir?​

‘Çalışmadığına Dair Bildirim’ en geç istirahat süresinin bittiği tarihi içine alan aylı prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken ayın 23 üne kadar sisteme girilmesi gerekir. Örneğin 10.11.2016 tarihinde raporu biten kişinin raporunun işveren tarafından 23.12.2016 tarihine kadar girilmiş olması gerekir.

İstirahat raporu ne zaman bildirilir?​

İstirahat raporu ne zaman bildirilir?
Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

3 hekim raporu en fazla kaç gün?​

3 hekim raporu en fazla kaç gün?
Heyet Raporları Bu durumda daha uzun süreli rapor alabilmek için birden fazla hekimin onayı gerekecektir. Bu raporlara heyet raporları adı veriliyor. Heyet raporlarının süresi en fazla 6 ay olup, hayati durumların söz konusu olması halinde bu süre uzatılabiliyor.

En hızlı sağlık raporu nereden alınır?​

SAĞLIK RAPORUNU NEREDEN ALABİLİRİM? Resmi kurumlara | Üniversitelere bağlı ( Eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp fakülteleri ve ilgili fakülteler. ) Sağlık ocakları ( Aile hekiminiz. ) diğer bir adı ile ” Aile Sağlığı Merkezleri ”. (Eğer aile hekiminiz uzman doktor değil ise rapor vermeyebilir, danışınız.)

E devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?​

E devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?
e-Devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?
- Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın.
- Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin.
- Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin.

Sağlık ocağı sağlık raporu kaç günde çıkar?​

Sağlık ocağı sağlık raporu kaç günde çıkar?
Evlilik öncesi sağlık raporu işlemleri genellikle bir günde tamamlanabilmektedir. Fakat kişilerin tercih ettikleri kurumlarda bazı testlerin uygulanmaması, farklı kuruma yönlendirilmesi, tekrar diğer kuruma giderek onaylatması, kurumların yoğunluğu gibi faktörler evlilik için sağlık raporu alma süresini uzatabilir.

Sağlık raporlarının süresi uzatıldı mı?​

Corona virüs döneminde hastanelere ek yük ve yoğunluk getirmemesi açısından sağlık raporlarının süresi daha önce de uzatılmıştı. Yeni karara göre kişilerin raporlarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerliliği kabul edilecek.
 
Aldığınız sağlık raporlarını e-Devlet Kapısı üzerinden görebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesine girerek "İstirahat Raporları Sorgulama" bölümünden raporlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Aile hekimliğinden sağlık raporu alınabilmesi durumları konusunda şu bilgilere yer verilebilir: İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer aldığı durumlarda sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda düzenlenen sağlık raporu için vatandaştan belge istenmez.

Sağlık raporlarının geçerlilik süreleri konusunda detaylı bilgi verilebilir: İşyeri hekimleri tarafından verilen çok tehlikeli sınıfta yer alan sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıldır. Tehlikeli sınıftaki işyerleri için ise bu süre 3 yıldır. İşe giriş sağlık raporları da yasal çerçeveler içerisinde önem taşımaktadır.

Raporların sisteme ne zaman girilmesi gerektiği ile ilgili bilgi de paylaşılabilir: İstirahat süresinin bitiş tarihini içeren aylık prim ve hizmet belgesinin en geç istirahat bitiş tarihi olan ayın 23'üne kadar sisteme girilmesi gerekmektedir. Örneğin, 10.11.2016 tarihinde istirahatı biten bir kişinin raporu en geç 23.12.2016 tarihine kadar sisteme girilmelidir.

İstirahat raporunun ne zaman bildirilmesi gerektiği hakkında da şu detaylı bilgiler aktarılabilir: Raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatın bitişini takip eden 5 iş günü içinde; 10 günden fazla olan istirahatlerde ise 10 günlük sürenin sonunu takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden bildirilmesi zorunludur.

Üç hekim raporunun geçerlilik süresi hakkında verilebilecek bilgi şu şekilde olabilir: Birden fazla hekimin onayıyla alınan ve heyet raporu olarak adlandırılan raporların süresi en fazla 6 aydır. Ancak hayati durumlar söz konusu olduğunda bu süre uzatılabilmektedir.

En hızlı sağlık raporu alınabilecek yerler ile ilgili şu öneriler sunulabilir: Sağlık raporu almak için resmi kurumlara başvurabilirsiniz. Üniversitelere bağlı sağlık kuruluşları, sağlık ocakları (Aile hekiminiz) ve diğer adıyla Aile Sağlığı Merkezleri rapor alma konusunda yardımcı olabilir. Ancak aile hekiminiz uzman doktor değilse rapor vermeme ihtimali de bulunmaktadır.

E-devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınacağı ile ilgili adımlar şu şekilde sıralanabilir:
1. e-Devlet resmi websitesine giriş yapın.
2. Ana sayfada yer alan e-Hizmetler kısmına girin.
3. Sağlık hizmetlerinin olduğu sayfaya giderek "Kişisel Sağlık Bilgi Formu" seçeneğini tıklayın.

Sağlık ocağından alınan sağlık raporlarının çıkma süresi hakkında şu bilgi verilebilir: Evlilik öncesi sağlık raporları genellikle bir günde tamamlanabilir. Ancak kişilerin tercih ettikleri kurumlarda ve uygulanan testlerin yoğunluğuna göre bu süre değişebilir.

Son olarak, sağlık raporlarının süresinin uzatılıp uzatılmadığına ilişkin detaylı bilgi sunulabilir: Corona virüs döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla sağlık raporlarının süresi daha önce uzatılmıştı. Yeni karara göre, raporların 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacağı kabul edilmektedir.
 
Geri
Üst