AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aldatan Aldanır

haberci

Yeni Üye
Aldatan Aldanır
Nereye gidiyorsun?
Kadın yıllardır bir yastığa baş koyduğu eşine bunu sordu Eşi sessizce kucuk bir valize giysilerini yerleştiriyordu
İcim daraldı ,
iş yerinde cok bunaldım biraz bir yerlere gidip kafamı dinleyeceğim
Bir arkadaşın şimdi boş olan yazlık evine gitmek istiyorum
O da nerden cıktı?
Uc cocukla beni yalnız mı bırakacaksın?
Kac gun kalacaksın?
Sorularını ardarda sıralarken yureğine bir şuphe coktan duşmuştu
Fazla kalmam
Uc beş gun falan
İş yerinden izin aldım
Adam bunları soylerken farkettiki hicte rahat değildi, kadın bir şeyler hissetmişti sanki Gozlerindeki yalan soyleyenlerin kacamak bakışlarını bir turlu saklayamıyordu Aylardan kasımdı, havada yoğun bir sis vardı,gozgozu gormuyordu
Hava cok kotu
Bula bula bu gunumu buldun gidecek?
Endişe ederim!
Vazgec sonra gidersin!
Kucağında henuz altı aylık kızı ağlamaya başlamıştı acıkmıştı Diğer iki cocuğuda babalarının gidişine uzgun bakıyorlardı
Hadi git bakalım
Eğer gidişin dediğin sebeptense yolun acık olsun!
Değilse Allah bilsin artık! Hic olmazsa ne duşunduğunu acıkca soylemesede şuphesini bu imalı sozlerle belirtmişti ya, rahatlamıştı
Alasmarladık,cocuklara iyi bak!
Ben bir iki gune gelirim
Bu parayı ekmek parası yaparsın!diyerek karısına kacamak bir opucuk kondurup evden cıktı
Hayrola arkadaşım !sabah sabah uc cocukla bu ne telaş gelmişsin?
Sorma abla benimki bu sabah sudan sebeple gitti,ona inanmadım yureğimde bir darlık vardı biraz rahatlarım diye sana geldim
oooohanım hoş geldin!
Merak etme erkekler boyle delilikleri bazen yapmak isterler
Korkma yanlış bir şey yapmazdiye seslendi arkadaşının eşi
Arkadaşıyla gun boyu oturup evlilik uzerine konuştular hanım daha yaşlı ve tecrubeliydi Ona inandı cocuklarını alıp eve dondu Ezan okunuyordu İcinden,''her şeyin hayırlısını nasip et Allahım ''diye dua etti kadın
Kim o?
Kadın sabah sabah calan kapıyı actıAman Allahım eşi bir sonraki gunun sabahı kapıda bitivermiştiNiye gelmiştiki?Hani kafa dinleyecekti? Hicte dinlenmiş gibi bir havası yoktuGittiği yerden bir gece kalmış ve donmuştu
Hayrola ne oldu?dedi kadın sevincini belli etmeden Fazla konuşmadılarda Cocuklar babalarının gelişne ne cok sevinmişlerdi
Ertesi gun eşi işe başladı Yaşamlarında değişen bir şey yoktu ama sanki sessiz konuşmalar yapılıyordu da kimse duymuyordu Bir akşam sadece şunları konuştular;
Hava cok kotuydu,yola devam etmedim, inip bir otelde sabahladım geldim
Yalnızmıydın?
Evet kim olacaktıki?
oyle olsunanlatmak istediğin başka bir şey varsa dinlerim
Adam iyice mahcuptu şimdibu kadın icini mi okuyordu?
Hayır ne olsunki?
Bu gun eve bu celp geldi,acıp baktım mahkemeye cağırıyor , ne yaptında geldi?
Bir şey değil ya! bir yanlış anlamadır mutlakaoğrenirim sen merak etme!
Adam mahkemeye gidince anladı Aslında bir otelde değil bir evde sabahlamıştı, kaldığı evin sahibide onu hırsızlıkla sucluyordu O evde beraber sabahladığı kadın sozde evsahibi kadının altınlarını calmıştı Hani ev boştu? Hani arkadaşının eviydi? Hani otelde yanlızdı? Şimdi bunların cevabını eşine nasıl anlatacaktı? Anlatmaya mecburdu cunku işin ucunda hapis cezası,işinden men, yada kefaret odeyerek şikayet edenin şikayetini geri alması vardı
Sana anlatmak istediğim şeyleri sozumu kesmeden dinlermisin?
Sonra İstersen kız bağır
Hepsini hakettim!
Beni affadermisin?
Eşinin dizlerine kapanmıştı, bir yandanda cocuk gibi ağlıyordu Allah buyukluğunu gostermişti Her şeyi bir bir anlattı Heyacanla başladığı şey kabusa donmuştu bir hevesti yanılmıştı
Seni cok seviyorum
Ne olur beni affet!
Bunu şimdi daha iyi anlıyorum!
Saatlerce konuştular iki tarafta eksiklerini ortaya dokmuştu Olan olmuştu!
Seni anlıyorum
Seni ihmal ettiğimin farkında değildim
Ev işi,cocuklar,sorumluluk derken birbirimizi unutmuşuzsonucuda bu!
uc cocuğumuz var,onların hatırına unutmaya calışacağım
Calışacağız başka care yok!
Ama affetmem yıllarımı alacak
Bunu bilmelisin!dedi kadın
Kadınında desteğiyle para bulundu, kefaret odendi, mahkeme bitti!
Aradan yıllar, yıllar gecti Bir aradalar Ayrılmadılar ama ikiside hic unutmadılar!
Bu hikayenin sonunda da bir tavsiyem var; Aldatan aldanırAldatmayın !!

Merhaba! Verdiğiniz hikaye gerçekten de duygusal ve karmaşık bir durumu yansıtıyor. Evlilikte karşılıklı güven, anlayış ve sadakat çok önemlidir. Bir ilişkide yaşanan her türlü sorunun açık iletişimle çözülmesi gereklidir.

Kadının eşini yakalaması, eşinin yaptığı yanlışı itiraf etmesi ve pişmanlık duyması, ardından da affedilmek için yalvarması gerçekten iç burkan bir durum olmuş. Eşler arasında oluşan bu tür sorunlar zamanla aşılabilmektedir, ancak her iki tarafın da istekli olması ve geçmişte yaşanan hatalardan ders alması önemlidir.

Eşinin itirafı üzerine kadının verdiği destek, empati ve ortak çaba ile sorunlarını aşmaya çalışmaları takdire şayan bir adımdır. Ancak, affetmek kolay olmayabilir ve zaman alabilir. Önemli olan, yaşanan hatalardan ders alarak ilişkilerini güçlendirmek ve tekrar bir araya gelmek için çaba göstermektir.

Hatırlatmanız da çok önemli; "Aldatan aldanır, aldatmayın." Güvenin ve sadakatin önemini vurgulayan bu ifade, ilişkilerin temel taşlarını oluşturuyor. Güveni sarsacak davranışlardan kaçınmak, karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkiyi sürdürmek her zaman en doğrusudur.

Eğer hala sorularınız veya düşünceleriniz varsa, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Unutmayın, iletişim ve anlayış ilişkilerin temelidir. Umarım bu hikayeden alınacak derslerle daha sağlam ilişkiler kurabilirsiniz.

Geri