AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alci Vitray nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alçı Vitray nasıl yapılır?​

Tahta yerine belki sac kalıp hazırlanır ve alçı dökümüne hazır hale getirilir. Motifi belirlenmiş çizim üzerine cam parçaları yerleştirilir ve cam çizicilerle çizimdeki camların büyüklüğünden yaklaşık 2 mm küçük olarak hazırlanır ve köpükler resmi çizilmiş motife göre kesilir.
Mozaik vitray nasıl yapılır?
4.Mozaik Vitray: Camın mat tarafına siyah konturla eskiz çizilir, çizilen eskizin içi fırça yardımı ile transparan cam vitray boyası ile boyanır. Boyanan bölgelere camlar serpiştirilir ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra eskiz siyah cam vitray boyasıyla boyanır. Bir süre daha kuruduktan sonra çerçeve yapılır.
Seramik mozaik nedir?
Seramik mozaik, seramik üretim süreci tarafından üretilen bir mozaik türüdür. Hammadde, sprey granülasyonundan sonra küçük toz halinde granüllerdir. Bir pres ile oluşturulduktan sonra, bir kez fırına ateşlenir (ayrıca kısmen sırlanır ve daha sonra fırına ateşlenir).

Alçı pencere nedir?​

Elvan pencere camlarının bir araya getirilmesinde bağlantı elemanı olarak alçı kullanılır ve tercih edilen vitray tekniklerinden biridir. Eski dönemlerde daha çok çiçek, bitki ve kıvrımlı şekillerin yanı sıra yazılar da bu tekniğin içinde kullanılmıştır.
Mozaik taşı nerelerde kullanılır?
Günümüzde mozaikler mobilya dekorasyonundan yer kaplamalarına, bina kaplamalarından oda bölmelerine kadar birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Konular soyut kavramlardan hiperrealist portrelere kadar çeşitlilik kazanmıştır.
Revzen i Menkuş ne demek?
Geleneksel Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde renkli camlarla süslü pencerelerin varlığı bilinmektedir. Revzen de denilen bu pencerelerde alçı kayıtlar arasına renkli veya renksiz cam parçaları yerleştirilerek desen oluşturulmaktaydı. Bunların yoğun bir biçimde süslü olanlarına revzen-i menkuş denilmekte idi.
Alçı tutuclar arasına renkli veya renksiz camlar yerleştirilerek yapılan desenli pencerelerdir. Bu pencereler, revzen kelimesi günümüzde pek kullanılmadığı için “alçı pencere” olarak anılır. Geleneksel mimaride nakışlı pencereler, alçı şebekeler içerisine yerleştirilerek mabede uygulanmıştır.
 
Geri
Üst