AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alan editoru ne yapar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.120
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alan editörü ne yapar?​

Alan Editörü İncelemesi: Alan editörü, yazarın metinde kendisinden talep edilen düzeltmeleri yapıp yapmadığını kontrol eder. Hakem İncelemesi: Tashih isteyen hakem, yazarın metinde kendisinden talep edilmiş düzeltmeleri yapıp yapmadığını kontrol eder.

Yayın sürecinde editörde ne demek?​

Makalede işlem yapabilmeniz için, işlem sırasının “Yazarda” olması gerekir. Editörlük ya da sekreter, makaleyi yazara gönderdiğinde; dosya yükleyebilir ya da üst veri düzenleyebilirsiniz. Makaleyi üzerine alan yetkililer, ön kontrollerini yaparlar. Yazım-dil editörü ya da istatistik editörü atayabilirler.
DergiPark durum değerlendirmede ne demek?​
Dergi web sayfasında (sol taraftaki menüde) yer alan “Süreçteki Makaleler” tıklandığında makalenizin durumu (değerlendirme gibi) görülebilir. Her hakem makaleyi, en geç 30 gün içinde, değerlendirir ve “Hakem Değerlendirme Formu”nu doldurarak sisteme yükler.

Ek sayı nedir?​

Ek sayı nedir?
EK/ÖZEL SAYILAR; Ek/özel sayı: Bir derginin normal aralıklarla çıkarılan düzenli sayılarına ek olarak yayınlanan sayılardır. Ek/özel sayı, konuya özel veya kongre bildirilerinden, makale yazım kurallarına göre yayınlananlar değerlendirmeye alınacak. Ek/özel sayılar dergi editörünün sorumluluğundadır.

Makale değerlendirme süreci ne kadar sürer?​

Makale değerlendirme süreci ne kadar sürer?
Değerlendirme yapmaları için hakemlere 15 gün süre tanınır ve bu süre editör ve/veya alan editörleri tarafından uzatılabilir. Sürecin uzaması durumunda editör ve/veya alan editörleri yeni hakem atayabilir.

Dergide under review ne demek?​

editörü ilk safhada geçmek olarak da görülebilir. uzun süre boyunca karşılaştığım durumlarda hakemlere saydırmama sebep olan ibare.

Makaleyi submit etmek ne demek?​

manuscriptimi dergiye kaydettim, (bkz: submit) şimdi ne olacak diye merak edenler için; ön inceleme; makaleniz öncelikle editöryal ofis tarafından incelenir. formata uygunluk vs. bu kısımdan sonra uygun bir editöre gönderilir. editörün uğraşacak zamanı var ve kendi alanı ile alakalı ise makalenizi üstünkörü inceler.
A1 dergi ne demek?​
a) A1 türü yayın: 1. grup dergi listesinde yer alan dergilerde yayımlanmış, vaka takdimi, teknik not, tartışma ve araştırma sonuçların ön duyurusu, editöre mektup, v.b., türünden yayınlar dışındaki tam makalelerdir.

Değerlendirme süreci ne kadar sürer?​

Değerlendirme süreci ne kadar sürer?
Genellikle birkaç ay sürebilir ve sürece farklı insanların katılımını gerektirir. Çoğu zaman, işe alım ekibi aynı anda birçok başvuruyu değerlendirmesi gerekir. Bu süreç boyunca, röportaj yapmak ya da anlaşmanın düzenlenmesi, gibi görevleri uzmanlar yerine getirir.

Makale Değerlendirmesi Nedir?​

Makale Değerlendirmesi Nedir?
bir makaleyi teorik veya metodolojik katkısı yönünden değerlendirmek ve ilgili akademik dergide yayınlanıp yayınlanmayacağına karar vermek.

Editör yardımcısı ne iş yapar?​

(2) Yardımcı Editörün görev yetki ve sorumlulukları: a) Dergi ile ilgili çalışmalarda Başeditöre yardımcı olmak. b) Değerlendirme sürecinde makalelere konu editörü atamak, gerektiğinde konu editörlüğü yapmak. c) Konu editörlüğünü üstlendiği makalelere hakem ataması yapmak ve makalelerin değerlendirilmesini sağlamak.

Editör süreci ne demek?​

Editör sisteme giriş yaptığında karşılaştığı ekranda kayıtlı olduğu dergileri ve dergilerdeki rollerini görür. Dergiye tıklayıp, paneline geçer ve derginin makale, sayı, süreç işlemlerini yürütür. Süreçteki Makaleleri ile geçmişlerine bu sayfa üzerinden erişir. Sayı ve makale düzenlemelerini yapar.
Yazım ve dil editörü ne yapar?​
Yazım-dil editörü ya da istatistik editörü atayabilirler. Yazardan düzeltme isteyebilirler. Ya da makaleyi iade edebilir, reddedebilir veya silebilirler. Makale editörde ya da sekreterde iken, atanan kişi ile Mesajlar sekmesinden yazışabilirsiniz.

Editör ne işe yarar?​

Editör ne işe yarar?
Editör, web sitesi, kitap, dergi ve gazetelerde yayınlamak üzere içerik tasarlayan, üreten, düzenleyen ve revize eden kişidir. Editörler, pek çok farklı kategoride içerik hazırlayabilir ve haber yazıları düzenleyebilir. Editörlerin görev tanımı, çalıştıkları kuruma göre farklılık gösterebilir.

Kitap Editörlüğü Hangi bölüm?​

Kitap Editörlüğü Hangi bölüm?
“Editör olmak için hangi bölüm okunmalı?” sorusunun net bir yanıtı olmasa da iş ilanlarından yola çıkarak hangi bölümde eğitim alınmasının avantaj sağlayabileceği konusunda fikir yürütülebilir. İş ilanlarını incelediğimizde edebiyat ve iletişim fakültelerinden mezun kişilerin sıklıkla tercih edildiğini söyleyebiliriz.
 
Alan editörü, yazarın metinde talep edilen düzeltmeleri yapıp yapmadığını kontrol eder. Hakem incelemesi sırasında da tashih isteyen hakem, yazarın talep edilen düzeltmeleri metinde uygulayıp uygulamadığını kontrol eder.

DergiPark'ta "Süreçteki Makaleler" bölümünden makalenizin durumunu görebilirsiniz. Hakemler genellikle makaleyi 30 gün içinde değerlendirir ve "Hakem Değerlendirme Formu"nu doldurarak sisteme yüklerler.

Ek sayılar, bir derginin düzenli sayılarına ek olarak yayınlanan özel sayılardır. Konuya özel veya kongre bildirilerinden, makale yazım kurallarına göre yayınlananlar ek/özel sayılarda değerlendirilir. Bu sayılar genellikle dergi editörünün sorumluluğunda olur.

Makale değerlendirme süreci genellikle hakemlere 15 gün süre verilir, ancak bu süre editörler ve/veya alan editörleri tarafından uzatılabilir. Değerlendirme süreci birkaç ay sürebilir ve sürece farklı insanların katılımını gerektirebilir.

"Under review" aşaması, makalenin editör tarafından incelenme aşamasını ifade eder. Bu süreçte hakemler değerlendirme yapar ve sonuçları bildirirler.

Makaleyi dergiye gönderdikten sonra ön inceleme aşaması başlar. Makaleniz, editöryal ofis tarafından incelenir ve uygun bulunursa uygun bir editöre gönderilir. Editör makaleyi kendi alanıyla ilgili olarak inceler.

Editör yardımcısı, başeditöre yardımcı olur ve değerlendirme sürecinde makalelere konu editörü atayabilir. Ayrıca, konu editörü olduğu makalelere hakem atar ve değerlendirme sürecini sağlar.

Kitap editörlüğü için net bir bölüm belirtilmemekle birlikte, edebiyat ve iletişim fakültelerinden mezun kişilerin bu alanda tercih edildiği gözlemlenmektedir. Editörler genelde içerik üretme, düzenleme ve revize etme gibi görevleri yerine getirirler.

Editörlerin görev tanımları, çalıştıkları kuruma göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak editörler, içerik tasarlayıp düzenleyerek yayınlanabilir bir hale getirirler ve pek çok farklı alanda içerik hazırlayabilirler.
 
Geri
Üst