AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alan bilgisi sinavina kimler girebilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.423
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alan bilgisi sınavına kimler girebilir?​

KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.

Eğitim Bilimleri sınavı ne demek?​

Eğitim Bilimleri soruları, Kpss A Grubu öğretmen adaylarının Kpss lisans düzeyinde girmek zorunda olduğu sınavın sorularını kapsamaktadır. Eğitim Bilimleri Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Rehberlik derslerinden oluşmaktadır.

KPSS sınavı oturumları nedir?​

KPSS sınavı oturumları nedir?
Genel Yetenek:

KPSS Alan Bilgisi Sınavları nelerdir?​

KPSS Alan Bilgisi Sınavları nelerdir?
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
- Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum (Cumartesi Sabah) Kamu Yönetimi. Uluslararası İlişkiler. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum (Cumartesi Öğleden Sonra) Hukuk. İktisat. Maliye.
- Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum (Pazar Sabah) İşletme. Muhasebe. İstatistik.

KPSS alan sınavında hangi dersler var?​

2022 KPSS (A GRUBU) ALAN BİLGİSİ Kursu
- HUKUK Saat190. Anayasa. İdare Hukuku. Medeni Hukuk. Borçlar Hukuku.
- İKTİSAT Saat170. Mikro İktisat. Makro İktisat. Para ve Banka. Uluslararası İktisat.
- MUHASEBE Saat70. Genel Muhasebe. Şirketler Muhasebesi. Mali Tablolar Analizi.
- MALİYE Saat70. Kamu Maliyesi. Maliye Politikası Kamu Borçlanmaları

Alan sınavında hangi dersler var?​

Eğitim Bilimleri Sınavına Kimler Girebilir?​

Eğitim Bilimleri Sınavına Kimler Girebilir?
Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS’den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

Eğitim Bilimleri sınavı nasıl oluyor?​

Eğitim Bilimleri sınavı nasıl oluyor?
Eğitim Bilimleri sınavında 80 soru bulunur ve sınav süresi 100 dakikadır. Eğitim Bilimleri derslerinin konu dağılımları değiştirildi! Öğretim İlke ve Yöntemleri %20 den %26’ya arttırılmıştır. Sınıf Yönetimi %5’ten %6’ya arttırılmıştır.
KPSS sınavında kaç oturum var?​
1 Ağustos 2021 Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) iki oturumdan oluşuyor. 1. oturum olan genel yetenek-genel kültür sınavı saat 10.15’te başlayacak ve saat 10.00’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. Sınavın saat 12.25’te sona ereceğini belirtelim.
Sağlık Yönetimi KPSS Hangi grup?​
Mühendislik fakültesi mezunları ve 3. sınıf öğrencileri, veterinerlik fakültesi mezunları ve 3. sınıf öğrencileri, psikoloji ve sosyoloji bölümü mezunları ile 3. sınıf öğrencileri, Sağlık bilimleri fakültesi (hemşirelik, ebelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik ve sağlık yönetimi/idaresi ) …

KPSS Dersleri neler 2022?​

KPSS Dersleri neler 2022?
Kpss Genel Kültür Genel Yetenek Konuları Nelerdir?
- Cümlenin Ögeleri.
- Cümlenin Türleri.
- Cümlenin Anlamı ve Yorumu.
- Sözcüğün Yapısı ve Ekler.
- Sözcük Türleri.
- Sözcüğün ve Söz gruplarının Anlamı
- Ses Olayları
- Paragraf.

KPSS alan sınavında hangi meslekler var?​

KPSS alan sınavında hangi meslekler var?
KPSS A grubu mesleklerini detaylı olarak şu şekilde sıralamak mümkün;
- Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
- Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü
- Vergi Müfettiş Yardımcılığı
- PTT Müfettiş Yardımcılığı
- Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
- Stajyer Hazine Kontrolörü
- Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı
 
KPSS Alan Bilgisi sınavına kimlerin girebileceği konusunda detaylı bilgi vermek gerekirse, bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) katılabilir. Ancak, adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekmektedir. Özellikle KPSS tarafından yapılan atamalarda bu sınav büyük önem taşır ve adayların lisans düzeyinde alan bilgisini ölçmeyi amaçlar.

Eğitim Bilimleri sınavı ise genellikle KPSS A Grubu öğretmen adaylarının girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınavda Eğitim Bilimleri, Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Rehberlik gibi derslerin konuları yer alır. Eğitim Bilimleri sınavına Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylar katılabilirler. Adayların sınava girebilmek için KPSS'den aldıkları puanla öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları gerekmektedir.

KPSS sınavı oturumları ise genellikle genel yetenek ve genel kültür oturumlarından oluşur. Her oturumda farklı soru türleri yer alabilir ve adayların genel yeteneklerini ve bilgi düzeylerini ölçmeyi amaçlar.

KPSS Alan Bilgisi sınavlarının içeriği de genellikle kamu idareciliği, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi, endüstri ilişkileri, hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, istatistik gibi derslerden oluşur. Bu derslerin detayları ve konuları da sınava hazırlanan adaylar için önemlidir.

Sağlık Yönetimi KPSS'ye hangi grupların girebileceği de belirli kriterlere tabidir. Mühendislik fakültesi mezunları, veterinerlik fakültesi mezunları, psikoloji ve sosyoloji bölümü mezunları ile Sağlık bilimleri fakültesi mezunları bu sınava katılabilirler.

KPSS'de yer alan dersler arasında Cümlenin Ögeleri, Cümlenin Türleri, Cümlenin Anlamı ve Yorumu, Sözcüğün Yapısı ve Ekler, Sözcük Türleri, Ses Olayları gibi konular yer alır. Bu dersler adayların genel kültür ve genel yeteneklerini ölçmeyi amaçlar.

KPSS A grubunda yer alan meslekler arasında Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, PTT Müfettiş Yardımcılığı gibi önemli görevler yer alır. Bu meslekler için KPSS sınavı başvuru ve atama süreçlerinde önemli bir adımı temsil eder.
 
Geri
Üst