AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Alamut Köyü Bozdoğan Aydın

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
alamut köyü bilgileri - alamut köyü tanıtım - alamut köyü resimleri



Alamut, Ege Bölgesi'nde, Aydın ilinde Bozdoğan'a bağlı bir köydür.

Köy yaklaşık 700 hanelidir ve bunlardan 100 kadarının sakinleri yurt dışında yaşamaktadır


Tarihi

Alamut Köyü' nün tarihçesi hakkında biraz bilgi vereceğim bu bilgiler biraz ordan burdan duyduğum bilgilerdir ve tabiki dedelerimizden alıntıdır. Büyük Atalarımız aslında İran Horasan' da yaşamaktalarmış yukarıda gördüğünüz resim Alamut Castle (Alamut Kalesidir) 18. yüzyıllarda başlayan büyük kuraklık yüzünden mecburiyetten göç 19. yüzyıla kadar baya bir uzun zaman sürer ilk önce Akdeniz kıyılarında dağlarda uzun bir süre yaşarlar .Ama yüzyıllarca üzerlerindeki baskılar nedeniyle dağlarda , ormanlarda yaşamak zorunda kalırlar . 1930 yılında maddi durumu iyi olan aileler Veli Ağa önderliğinde birleşerek şimdiki Alamut Köyü' nün bulunduğu yer olan Alamut Çiftliği' ni Sefaradis isimli bir Rumdan satın alırlar.


Altyapı

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve DSL internet erişimi vardır.


Kültür

semahlarimiz yöre halk oyunlarimiz, zeybek havasi saz ve baglama, müzige olan sevgimiz yerli dilimiz alamutcadir bizim kültürün gecmisi ve gelecegi her türlü manevi zenginlige sahiptir kusaktan kusaga alamutumuz yarinlarimizin "umut" kalesidir


Coğrafya

Aydın iline 63 km, Bozdoğan ilçesine 17 km, Nazilli'ye 13 km ve Yenipazar'a 14 km uzaklıktadır. Madran dagi sirtlarina dogru ve Nazilli ovasiyla arasinda uzanmaktadir.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Alamut, Ege Bölgesi'nde, Aydın ilinde Bozdoğan'a bağlı bir köydür. Köy yaklaşık 700 hanelidir ve bunlardan 100 kadarının sakinleri yurt dışında yaşamaktadır.

Köy yerlesik düzene gecildiginde bu yana hayvancilik ve ciftcilik giderek artmaya baslanmisti köyün büyük cogunlugunu gecim kaynagini olusturan hayvancik giderek pamuk, misir, arpa ve bugdayla beraber gelismistin. Günümüze bakildiginda ciftcinin arka plana atildigi türkiyede oldugu gibi bazi alanlardada gerilenmeye baslanmisti köyün cogunlugu eskide pamuk üretirken suanda ise sayili oldugu gözükmektedir. Tabiki pamuk fiyatlarinin düsük olmasi bunun en büyük kaynagi pamukta kar yerine giderek zarar edilmeye baslanmitir.. Köy suanda zeytinciliklede büyük gelir kaynagi olusturmaktadir. artik arazilerin coguna zeytin fidanlari dikilmeye baslamistir. Hayvancilikta cogunluk olsuturan köy üretilen süt ve benzeri seyleri süt firmalarina satmaktadir.


Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2010 1265bucuk
2009 1265
2007 1677
2000 1800
1997 1655

kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
Geri
Üst