Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alafranga tuvalet saglikli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Alafranga tuvalet sağlıklı mı?​

Evlerde alafıranga tuvaletler daha hijyeniktir. Ancak umumi tuvaletlerde özellikle erkekler için olan umumi tuvaletlerde alaturka tuvaletler daha hijyeniktir. Obez, yaşlı veya özürlüler için ise alafıranga tuvaletler daha uygundur.

Alafranga tuvalet hangisi?​

Tuvaletimizi oturarak yaptığımız tuvalete alafranga; çömelerek yaptığımız tuvalete ise alaturka tuvalet denir.
Tuvalet yerine ne kullanılır?
lavabo. kenef , wc , abdesthane , tabakhane , yüz numara , lavabo , Loading…

Hangi tuvalet daha saglikli?​

Anatomik olarak çömelerek tuvalet sistemi, bilinen en sağlıklı yöntemdir. Ayrıca yüksek klozetlerde harcanan efor, çömelmenin tam iki katıdır.

Klozet sağlıksız mı?​

Klozete oturarak ihtiyaç gidermenin bazı hastalıklara davetiye çıkardığı kanıtlanmıştır. ‘Journal of Medical Sciences’ (Tıp Bilimleri Bülteni) isimli bir dergide yayımlanan çalışmaya göre, bağırsaklarımızı klozete oturarak boşaltmak şu tarz hastalıkların birincil sebebi: Hemoroid (Basur) Bağırsak iltihabı
Tuvalet taşının ismi nedir?
Alaturka tuvalet, çömelerek kullanılan tuvalet türüdür. Bu tuvalet türünün olduğu yerde “hela taşı” adı verilen seramik bulunur.
WC, hela, abdesthane, ayakyolu, kenef ve yüz numara olarak da bilinir. Modern tuvaletlerde insan ihtiyaçlarını gidermeye yarayacak ve atıkları kanalizasyon sistemine ulaştıracak, helataşı, klozet, bide ve pisuvar gibi tesisatlar bulunur.
ALAFRANGA: Frenklerin töre, âdet ve hayatına uygun, Frenklerle ilgili, alaturka karşıtı; Avrupa kültürüne özgü olan; Avrupa uygarlığını benimsemiş, Avrupa eğitimiyle yetişmiş.
Lavaboya gitmek mi tuvalete gitmek mi?
tuvalete gitmenin kibarcası. lavaboya kadar gidiyorum da denir kibarlık abardıkça. elleri yıkama ihtimalinin de olduğunu belirtir, direkt olarak “çişe gidiyorum” ya da “çok yedim, çatır çatır sıçacağım” gibi söylemlerden daha kullanılası olduğu kesindir.

Geri