Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alaçatı Kurabiyesi (Kıyır Kıyır)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Alaçatı Kurabiyesi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 tane yumurta
1 çay bardağı badem ya da fındık
1 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli ya da damla sakızlı vanilya ya da damla sakızı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5 su bardağı kadar un

Alaçatı Kurabiyesi (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurta, damla sakızı reçeli ya da sakızın, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
Üzerine denetimli halde un eklemesi yapılarak evvel spatula ile karıştırılır.
Daha sonra elle yoğrularak ele yapışmayan ve kolay yuvarlanan bir hamur elde edilir.
Üzerine bademler eklenerek tekrar yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak yuvarlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak halde koyulur.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Çıkınca üzerleri pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımı ile bulanarak servis edilir.
Afiyet olsun

Alaçatı Kurabiyesi (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst