Alacalı Kurabiye (Nutellalı) Tanımı İçin Materyaller
2-3 yemek kaşığı kadar nutella
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı kakao
Alacalı Kurabiye (Nutellalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle nutelladan birer çay kaşığı alıp görseldeki üzere yağlı kağıda koyuyoruz elimizle hafif düzeltip buzluğa atıyoruz.
Nutella donana kadar hamuru yapmaya koyuluyoruz.
Tüm materyalleri karıştırıp hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamur hafif kesimli üzere oluyor görselde gösterdiğim formda.
Hamuru ikiye bölüp bir kısmına kakaoyu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
İki çeşit hamuru da fındık tanesi olacak biçimde yuvarlayıp başka tabaklara koyuyoruz.
Daha sonra iki farklı hamurdan 3er adet alıp elimizle birleştiriyoruz.
Ortasını hafif bombe yapıp buzlukta donan nutelladan alıp ortasına yerleştirip tekrar yuvarlıyoruz. Yavaşça bastırıp biçim verip tepsiye diziyoruz.
En son aşamada170 derece fanlı fırında 12 dakika pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun Not: ben yarım porsiyon yaptım bir tepsi çıktı sizde kalabalık değilseniz yarı yarıya yapabilirsiniz.
Alacalı Kurabiye (Nutellalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2-3 yemek kaşığı kadar nutella
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı kakao
Alacalı Kurabiye (Nutellalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle nutelladan birer çay kaşığı alıp görseldeki üzere yağlı kağıda koyuyoruz elimizle hafif düzeltip buzluğa atıyoruz.
Nutella donana kadar hamuru yapmaya koyuluyoruz.
Tüm materyalleri karıştırıp hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamur hafif kesimli üzere oluyor görselde gösterdiğim formda.
Hamuru ikiye bölüp bir kısmına kakaoyu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
İki çeşit hamuru da fındık tanesi olacak biçimde yuvarlayıp başka tabaklara koyuyoruz.
Daha sonra iki farklı hamurdan 3er adet alıp elimizle birleştiriyoruz.
Ortasını hafif bombe yapıp buzlukta donan nutelladan alıp ortasına yerleştirip tekrar yuvarlıyoruz. Yavaşça bastırıp biçim verip tepsiye diziyoruz.
En son aşamada170 derece fanlı fırında 12 dakika pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun Not: ben yarım porsiyon yaptım bir tepsi çıktı sizde kalabalık değilseniz yarı yarıya yapabilirsiniz.
Alacalı Kurabiye (Nutellalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı