- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Alabalık en çok ne sever?
EKMEK İÇİ İLE AVLANMA Ekmek içi alabalık avlarının en favori yemlerindendir. Özellikle mesire alanlarına veya alabalık tesislerine yakın yerlerde ekmek içi ile balıkları kandırmanız çok daha kolay olacaktır.Alabalık misinası nasıl olmalı?
0.4-0.6pe arası kalınlıkta ip ya da 0.14 – 0.18 mm arası kalınlıkta bir monofilament misina tercihinde bulunabilirsiniz. Eğer tercihinizi örgü ipten yana kullanıyorsanız, ipinizin ortalama iki katı kalınlığında Fluorocarbon leader kullanmanızı tavsiye ederiz.
Alabalık için kaç numara kaşık?
Dere de avlanırken genellikle 2 numaralı kaşıkları tercih ediyorum. Ama yerine göre 0 ve 1 numaralı döner kaşıkların da kullanıyorum. Su açısından fazla olan derelerde ise 3 numaralı döner kaşıkları tercih ediyorum.Alabalık evde nasıl beslenir?
SOFRALIK ALABALIKLARIN BESLENMESİ Alabalıklar, % 40-45 proteinli pelet yemlerle beslenir. Bu yemin proteininin en az % 30’u hayvansal kaynaklı olmalıdır. Alabalıkları beslemede, pelet yemin yanında, deniz balıkları ucuz oldukları dönemlerde kullanılabilir.
Alabalık ne yer? Alabalık ekmek yer, larva yer, hamur yer, solucan yer… Yeter ki doğru yerde, doğru yemi kullanın.
Meps ile hangi balıklar avlanır?
Boyut #4 ve #5 Mepps, büyük gökkuşağı alabalığı ve gökkuşağı alabalığının (steelhead) yanı sıra, coho (gümüş) ve chinook (kral) somonu için idealdir. Kuzey turna balığı ve dev mücadeleci çizgili turna balığı, donatılmış bir #5 Mepps spinner’ını içine çekecektir.
Kaşık oltası nedir?
Suni yem denince ilk olarak akıllara gelen kaşık, kaşık çekmek olarak bilinen balık avlama tekniğinde oltanın ucunda yem vazifesi gören parlak metaldir. Genellikle levrek ve turna avında kullanılan kaşık, suda çekerken balık gibi dönen parlak gövdesi sayesinde balıklar için cezbedicidir.Alabalık balığı nerede yaşar?
Alabalık iç su balıklarının kralı olarak tanınır. Çok lezzetli olup sevilerek yenilir. Soğuk, berrak, bol oksijenli akarsularda, göl ve kaynak sularında yaşar.