Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alaaddin Yılmaz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Unvan
Belediye Başkanı

Doğum Tarihi
1952

Ülke
Türkiye

Alaaddin Yılmaz, 1952 yılında Bolu’nun Seben ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Seben İlkokulunda, orta öğrenimini Bolu Öğretmen Okulunda tamamladı. Çalışma hayatına 1970 yılında , mezun olduğu Seben İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaparak başladı.
1972 yılında tekrar eğitim diyerek, Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisine başladı. 1976 yılında akademiden birincilikle mezun oldu.
1976-1977 yıllarında Zirai Donatım Kurumu Adapazarı Müessese Müdürlüğü, 1978 yılında Sakarya D.M.M Akademisi uzman mühendislik kadrosunda araştırma görevlisi olarak görev yaptı.
1980 yılında askerlik görevini tamamlayan YILMAZ, 1983 yılına kadar serbest mühendislik ve taahhüt işleri ile meşgul oldu.
1983-1986 yılları arasında Suudi Arabistan’da İnşaat Mühendisi olarak çalıştı.
Suudi Arabistan, Mısır, İspanya, Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve Brezilya gibi birçok ülkenin birçok kentinde şehircilik ile ilgili pek çok gözlem ve inceleme yaparak gördüğü pek çok yeniliği ve teknolojiyi Bolu’da uygulamaya geçirdi.
On yıl Bolu Belediyesinde meclis üyeliği yapan YILMAZ, 28 mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Bolu Belediye Başkanı seçildi.
29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’den ikinci dönem Bolu Belediye Başkanlığını kazandı.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den üçüncü dönem Bolu Belediye Başkanlığını kazandı.
Alaaddin Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Alaaddin Yılmaz, 1952 yılında Bolu'nun Seben ilçesinde doğmuştur. İlköğrenimini Seben İlkokulunda, orta öğrenimini ise Bolu Öğretmen Okulunda tamamlamıştır. Çalışma hayatına 1970 yılında mezun olduğu Seben İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaparak başlamıştır.

Daha sonra eğitimine devam etmek amacıyla 1972 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisine başlamış ve 1976 yılında bu akademiden birincilikle mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından çeşitli görevlerde bulunmuştur, örneğin Zirai Donatım Kurumu'nda Müessese Müdürlüğü ve Sakarya D.M.M. Akademisi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra serbest mühendislik ve taahhüt işleri ile uğraşmış, ayrıca 1983-1986 yılları arasında Suudi Arabistan'da inşaat mühendisi olarak çalışmıştır. Bu süreçte Suudi Arabistan, Mısır, İspanya, Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve Brezilya gibi ülkelerin birçok kentinde şehircilik konusunda çeşitli gözlemler yaparak bu deneyimleri Bolu'ya taşımıştır.

Bolu Belediyesinde on yıl meclis üyeliği yaptıktan sonra, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Bolu Belediye Başkanı seçilmiştir. Ardından 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 tarihlerinde yapılan yerel seçimlerde de tekrar AK Parti'den Bolu Belediye Başkanlığına seçilmiştir.

Alaaddin Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Geri