AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akvaryumdaki baliklar neden su yuzune cikar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akvaryumdaki balıklar neden su yüzüne çıkar?​

Birçoğu ev akvaryumları için de satılan bazı türler, “su yüzeyinden soluma” yapıyor ve akvaryumun yüzeyine çıkıp, havaya maruz kalmış ve bu yüzden daha çok oksijen içeren suyu kullanıyor. Bazıları ise sudan başlarını çıkarıp hava soluyor.

Fanusun balıklar neden suyun üstünde yüzer?​

Eğerki balık sayınız fazla ve filtre ekipmanınız (hava taşı v.s.)yetersizse neden olabilir. Diğer şık ise ;akvaryumunuzda bulunan nesneler (kum,taş,kaya,dekor malzemeleri)salınım yapıyor olabilir. su değişim yapmanızı acilen öneririm.
Balık sudan çıktıktan ne kadar süre sonra olur?
Balıkların vucudu nemli kaldığı sürece 3-4 saate kadar yaşar diye hatırlıyorum. Çeşmeden bir bardaga biraz su doldurdum, balığı attım içine. 10-15 saniye öylece durdu, sonra solungaçlarını açıp kapamaya başladı, birkaç dakika sonra biraz yüzdü.

Akvaryum suyu nasıl olur?​

Bulanık olan, tortu içeren sular kesinlikle kullanılmamalıdır. Sıcak su, akvaryumun silikon yapısına zarar vererek, dekorların yüzeyindeki zararlı maddelerin çözünmesine neden olabileceğinden yüksek sıcaklığa sahip su tercih edilmemelidir.

Japon balığı fanus suyu nasıl olmalı?​

Japon balıkları için cam fanus gelişimlerine engel olmaktadır. Yine de cam fanusta bakılacaksa fanusun mümkün olduğunca büyük ve her balık için 10 litre su alacak kadar geniş olması gerekmektedir. Fanuslar, akvaryumlara kıyasla daha çabuk pislendiklerinden sık sık suyunun değiştirilmesi gerekir.
Japon balıkları sudan çıkınca ne kadar yaşar?
Normalde Japon balıkları kendi doğal ortamlarının dışında 10 dakikadan fazla hayatta kalamıyorlar. Bu balığın ise net bilinen 13 saatin dışında da bir kaç saat daha fazladan yaşadığı düşünüldüğünde bunun bir mucize olduğuna inanıyor sahibi.
Bazen uzun süren kuraklık dönemlerinde vücutlarının yarısını eritirler. Afrika akciğer balıkları, çamur kozalarında dört yıldan fazla susuz bir şekilde yaşayabiliyor.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst