AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akvaryumda oksijen neden biter?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akvaryumda oksijen neden biter?​

Akvaryumunuzda bulunan su durgun ise, yüzeyine baktığınızda hiç hareket olmadığını göreceksiniz. Bu durumda suda biriken karbondioksit sudan dışarı çıkamaz, ve yerine oksijen giremez.

Akvaryumda faydalı bakteri nasıl oluşur?​

Eğer akvaryumda serbest yüzen amonyak varsa ve bakteri döngüsü oturmuşsa bu amonyağı substrattaki bakteriler kullanır. Substrattaki bakterilerin kullanabileceğinden fazla besin varsa bu sefer substrat dışı ortamlarda da bakteriler üremeye başlar.
ReeFlowers su düzenleyici nasıl kullanılır?
ReeFlowers Effective Conditioner, su değişimlerinde 100Lt musluk suyuna 10ml eklemeniz yeterlidir. Deniz akvaryumlarında musluk suyu kullanılması tavsiye edilmez. Reverse Osmos veya içme suyu ile hazırlanan her 100Lt su için 2ml kullanılması yeterlidir.

Akvaryum bakteri kültürü ne işe yarar?​

Akvaryum bakteri kültürü, akvaryumdaki balıklar ve diğer canlı grupları için gereklidir. Bakteri kültürü sayesinde, akvaryum içinde üreyen bakteri çeşitleri, akvaryumdaki amonyak ve nitrit maddesini tüketirler. Böylece akvaryumda biriken amonyak yok olur. Amonyak balıklar ve bitkiler için zararlıdır.

Bakteri kültürü nasıl yapılır?​

Bakteri kültürlerinin hazırlanması için ekstra bir uğraşa gerek yoktur. Genelde hazır halde bulunan bu bakteri kültürlerini akvaryum boyutuna bağlı olarak, kullanım talimatında belirtilen ölçülerde akvaryum suyuna eklemeniz gerekir. Bakteri kültürü eklemeden önce akvaryumunuzda bazı değerleri ölçmeniz gerekir.
Su berraklaştırıcı nasıl kullanılır?
Kullanım Şekli: Her 100 lt akvaryum suyuna 1 ile 5ml arasında ekleyiniz. Başlangıçta beyaz bulut oluşabilir. Kısa sürede berraklık oluşur. Tam etki etmesi 8 saat sürebilir.
Kovanızı üçte iki oranında suyla doldurun. Mümkün olduğunca dinlenmiş su (saf) kullanın. Ardından akvaryumunuza dökün. Doldurma işlemini yaparken akvaryum içerisinde oluşabilecek dalgalarla birlikte akvaryumdan suyun taşmaması için birazcık boşluk bırakmanız önemlidir.
 
Geri
Üst