- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Akvaryum suyu neden yosun tutar?
Temel nedenleri fosfor fazlalığı, düzensiz su değişimi, fazla aydınlatma, yüksek sıcaklık ve CO2 azlığıdır. Ayrıca Lokal excel tedaviside uygulanabilir, Aydınlatma süresi azaltılmalıdır, Son olarak, alg yiyen karidesler ve balıklar eklenirse kalan yosunları bitireceklerdir.Saç yosunu neden olur?
Saç yosunu neden oluşur? Yeşil iplik algleri gibi, saç yosunu da besin dengesizliği nedeniyle ortaya çıkabilir, örneğin bazı besinler veya CO2 eksik olduğunda. Bununla birlikte, aşırı uzun aydınlatma saatleri veya tankın üzerinde çok yoğun bir ışık bunların oluşmasının bir nedeni olabilir.Sae Balığı Hangi yosunları yer?
Her türlü yosun oluşumuyla meşgul olurlar, özellikle saç yosunu ve sakal yosunu yiyen balık kategorisinin açık ara lideri olan Sae mücadelede son derece etkilidirler. Yoğun bir saç-sakal yosunu probleminiz varsa birkaç tane sae balığı kısa sürede sorunu kontrol altına almanızı sağlayacaktır.
Suyun yosun tutmaması için ne yapılır?
Su deposu plastik yada fiber ise 6 ayda bir düzenli temizlik ve bakımlarını yaptırıp güneş ışığından korunaklı hale getirmeliyiz. Mümkünse depoyu en az güneş alan bölgeye kurmalı ya da depo üzerini kaplama yaptırmalıyız.Akvaryumun yosun tutmaması için ne yapmalı?
Yosun problemi yaşanan tanklarda eğer tankınız oturmuş bir tank ise %60-70 oranında su değişimi öneriyoruz. 2-3 gün aralıklarla, 2-3 kez de %30-40 oranında su değişimi yapmanız hem yosun sporlarından kurtulmak hem de suyunuzda fazla miktarda bulunan nitrat ve fosfat gibi besinlerinizi seyreltmenize yarayacaktır.Su neden yosun bağlar?
Saf suyun içinde yosunun olabilmesi için birtakım moleküllere ihtiyaç var. Bunlar aminoasitler olabilir, bitki kökenli maddeler olabilir. Dolayısıyla su yosun tutmuşsa eğer saf su değildir. Yeraltından gelen sular bu özelliği göstermiyor ama göletin, derenin kenarındaki su o nedenle yosun tutar.
Yosunlanmanın Sebepleri
- Nitrat ve Fosfat. Bitkili akvaryumunuzdaki besinlerden Nitrat ve Fosfat yosunların en sevdiği besindir.
- Işıklandırma.
- Fiziksel Temizlik.
- 2. Filtre Temizliği.
- 3. Su Değişimi.
- Yosun Yiyen Canlı Takviyesi.
- Karartma Yöntemi.
- Sterilizasyon.
Ynt: Bitkili Akvaryumlarda Isıtma Bu ısıtıcıların bitkilerinizin sağlığı açısından bitkilere fazla yakın ve su akışının durgun olduğu yerlere konmaması gerekir. Birkan Kardeşim; bence ısıtılan akvaryumlarda zeminden ısıtma yapmak, bitki kökleri için yarardan daha çok zarar verir.
Yeşil nokta yosunu neden olur?
Yeşil nokta yosunlar, cam yüzeyine ve diğer sert yüzeylere güçlü bir şekilde yapışan dairesel, ince ve parlak yeşil noktalar olarak görülür. Tipik nedenleri aşırı ışık ve aşırı besindir. Akvaryumunuz bitkilerde üzerinde yeşil nokta yosunu sorunu yaşıyorsa, bunun nedeni muhtemelen düşük fosfattır.