Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akvaryum icin en iyi filtre hangisi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.234
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akvaryum için en iyi filtre hangisi?​

“En iyi akvaryum dış filtresi hangisi?” diye sorarsanız JBL CP Greenline Dış Filtre’yi tercih edebilirsiniz. 200 ila 700 litre arasındaki akvaryumlarda kullanıma uygun filtre, kapalı su devir sistemi sayesinde akvaryumunuzu daha temiz ve sağlıklı hale getirir. 360 derece dönebilen hortum bağlama özelliğiyle filtreyi …

Akvaryum için hangi filtre?​

En iyi akvaryum iç filtre kullanmak için küçük bir akvaryum seçmeniz doğru olur. Örneğin, 50 lt akvaryum için iç filtre tercih etmelisiniz. Daha büyük bir akvaryum için ise dış filtre kullanılmalıdır. Örneğin, 200 lt için akvaryum dış filtre kullanılması gerekir.
Balıklarınızın yaşaması için filtreler, ısıtıcı, ışıklar ve hava pompalarının neredeyse her zaman açık kalması gerekir. Bununla birlikte, ışıklarınızı ve ısıtıcılarınızı ve hatta varsa bir hava pompasını kapatabilseniz de filtreleri 7/24 açık tutmanız gerekmektedir.
En iyi akvaryum motoru hangisi?
Balıklarınızın ihtiyaç duydukları oksijeni almalarını sağlayacak bir hava motoruna ihtiyacınız varsa Aquawing markasını tercih edebilirsiniz. Farklı boyutlarda ürünleri bulunan Aquawing’in küçük akvaryumlar için kullanımı uygun olan çift çıkışlı AQ950 serinin hava motorunu sizlere tavsiye edeceğim.
Iç filtre oksijen sağlar mı?
Örneğin sadece filtreniz olduğu için başka birşey yapmanız gerekmediğini düşünebilirsiniz, ancak bir filtre suya oksijen sağlayamaz. Filtre içerisinde bulunan herhangi bir sünger size oksijen sağlayamayacağı gibi, suya da oksijen sağlamaz.

Dış filtre oksijen sağlar mı?​

Eğer dış filtrenizin çıkışı su yüzeyinde hareket sağlıyorsa suyunuz oksijenlenir.

Küçük akvaryum için hangi filtre?​

Piyasada pek çok filtre türü mevcuttur, küçük akvaryumlarda (<100 litre) sünger veya iç filtre, ortalarda boylarda dış filtre, büyüklerde (>400 litre) sump sistemi önerilmektedir.
Japon balığını yarışmalara katılmak için yetiştirenler ve Akvaryumun görüntüsünden ziyade, “benim için balığın formu ve konforu daha önemli” diyen akvaristler genellikle ya filtre kullanmayıp %100 Su değişimi ile işini yürütüyor ya da pipo filtre kullanıyorlar.
Balık akvaryum motoru günde kaç saat çalışmalı?
Uzun lafın kısası hava motorunuz 24 saat çalışmalı… Ses problemi varsa o zaman sessiz bir motor bulmalısınız ve her ihtimale karşı motorun altına bir havlu gibi yumuşak bir şeyin üzerine koyunki daha sessiz olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz. Uzun lafın kısası hava motorunuz 24 saat çalışmalı…
Iç filtre sürekli çalışmalı mi?
Eğer filtre kapanırsa filtre içerisindeki o2 biter ve bakteriler o2 siz kalırsa ölür. Bu istenmiyen bir durum çünkü bakterilerin oluşumu 7 gün ile 15 gün arasında değişir. Bu aralıkta canlıların ölmesini istemeyiz. Evet sürekli çalışmalı.

Akvaryum için hangi hava motoru?​

Tetra – Hava Motoru – Tec APS 50 Tetra markasına ait kullanım alanı oldukça geniş bir hava motoru önerim olacak. Tec APS 50 serisine ait hava motorları 10 litreden 60 litreye kadar hacme sahip akvaryumlar için tercih edebilirsiniz. Sessiz ve düşük enerji ile çalışması tercih sebepleriniz arasında olmalıdır.

Akvaryum hava motoru kaç bar?​

Siterseniz 1 bar isterseniz 6 bar olarak verebilirsiniz.
Dibe yakında durması daha iyi olur.Çünkü suyun çabuk buharlaştığı bu günlerde su seviyesi filtrenin altına geçmemeli.Aksi taktirde filtreniz yanabilir. Filtre derine girdikçe o2 performansı düşer.Bunu göz önünde bulundurarak yerleştiriniz.
Akvaryum iç filtre sürekli çalışmalı mı?
Dış filtre varken iç filtreye gerek var mı?
Debinin dış filtre kirlendikçe düşeceğini düşünürsek, bir iç filtreden zarar gelmez, hava çıkışlı olursa ayrıyeten hava motoru bağlamanıza da gerek kalmaz.

Iç filtre ne kadar çalışmalı?​

Her türlü filtre 24 saat. Evet, 24 saat açık durmalı bence de. Haftada bir de su değişimi veya dip çekimi ile birlikte akvaryumdan almış olduğunuz suyla temizlerseniz harika olur.

Iç filtre yavru balıkları çeker mi?​

Filtrede sünger olsa bile ızgara arasından yavruyu kendine çekebilir filtre.
Selale filtre suya oksijen verir mi?
Mahmut bey suyun oksijen kazanması için su yüzeyinin hareketli olması gereklidir. Şelale filtre de bu hareketi sağladığından suya oksijen verir.
En iyi akvaryum dış motoru hangisi?
Jbl, Fluval, Sun-Sun ve Eheim dış filtre konusunda dünyada önde gelen markalar arasındadır.

Iç filtre kaç günde bir temizlenir?​

Önerilen sıklık haftada bir veya iki haftada bir şeklindedir. Musluk suyundaki klor filtredeki yararlı bakterilerin tümünü öldürdüğü için filtreyi akvaryumun içindeki suyla temizlemeniz gerekir.
 
Geri
Üst