AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akvaryum baliklari neden benek hastaligi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
63.072
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Akvaryum balıkları neden benek hastalığı?​

Beyaz benek hastalığı neden oluşur? Beyaz benek hastalığını oluşturan parazitler genellikle yeteri kadar temizlenmeyen akvaryumlardan kaynaklanır. Akvaryumun yeteri kadar temizlenmemesi, hastalığın akvaryumdaki balıklar arasında yayılmasını tetikler.

Beyaz Benek balığı öldürür mü?​

Ichthyyophthirius multifiliis adındaki bir parazitin neden olduğu beyaz benek hastalığı balığın üzerinde küçük beyaz lekeler olarak kendini gösterir.Tedavisi kolay ama ihmal edildiği takdirde ölümle sonuçlanabilecek bir hastalıktır.akvaryum içinde bulunan parazitler stres,ani sıcaklık değişimi gibi balığın savunma …
Beyaz benek hastalığı nasıl bulaşır?​
Bulaşma: temas ile olur, deri ve daha çok solungaçlarda. Parazitli balıkların derisinde bulanıklık, özellikle başın arkasından başlayıp, tüm sırt bölgesine doğru uzanır. Deri kalkabilir ve deri dökülmesi gözlenir. Teşhiste; Canlı balıkta etken saptanması ile (balık ölürse etken balığı terk eder).

Transgenetik Tetra ne kadar büyür?​

Transgenetik Tetra ne kadar büyür?
Transgenetik tetra ne kadar büyür? Uygun şartlarda beslenen transgenetik tetra balığı boyu 5-6 cm. boya kadar ulaşacaktır.

Ciltte beyaz leke nedir?​

Ciltte beyaz leke nedir?
Cilde renk veren pigmentlerin üretilmesinden sorumlu olan hücrelere melanosit ismi veriliyor. Melanosit hücrelerinin hasar görmesi halinde ise pigment üretimi minimuma iniyor. Vücutta gerçekleşen bu değişim sonucunda ise sınırları belli olan irili ufaklı beyaz lekeler oluşuyor; buna vitiligo diyoruz.

Balıklarda Mantar Hastalığı Nasıl Anlaşılır?​

Mantar oluştuğu nasıl anlaşılır? Balıkta durgunluk, iştah kaybı, gizlenme ve zayıflama gözlenebilir. Deri üzerinde kafa, ağız, burun bölgeleri, yüzgeçler, kuyruk ve solungaçlar potansiyel alanlardır ve bu bölgelerde oluşan iplikimsi ve pamukçuk şeklindeki yapılar gözle görülür niteliktedir.

Tetra balığı ne kadar büyüyor?​

Tetralar çeşitlerine göre 2-7 cm boyutları arasında olabilmektedir. Karma akvaryumlar için ideal bir balık cinsi olan Tetralar, sürüler halinde dolaşmayı sevmektedir.
Transgenetik tetra ürer mi?​
Trans Genetik Tetraların Üremesi ve Üretimi : Trans Genetik Tetralar az önce de bahsetmiş olduğum gibi yumurta dökerek üreyen canlılardır bu yüzden Trans Genetik Tetraların üretimi için öncelikle sağlıklı bir beslenme tabiri caiz ise besi döneminden geçmeleri gerekmektedir ardından da hazır olan dişi başına en az 2 …
 
Beyaz benek hastalığı, genellikle yeteri kadar temizlenmeyen akvaryumlardan kaynaklanan bir hastalıktır. Akvaryumun yeteri kadar temizlenmemesi, beyaz benek hastalığına neden olan parazitlerin balıklar arasında yayılmasına zemin hazırlar. Bu hastalık, Ichthyophthirius multifiliis adlı parazitin sebep olduğu ve balığın üzerinde küçük beyaz lekeler şeklinde beliren bir hastalıktır. Tedavisi kolay olmasına rağmen ihmal edildiğinde ölümcül olabilir.

Beyaz benek hastalığı, temas yoluyla bulaşır ve deri ile solungaçlarda etkili olur. Hastalığın belirtileri arasında balığın derisinde bulanıklık, özellikle başın arkasından başlayarak tüm sırt bölgesine doğru uzanan lekeler, derinin kalkması ve dökülmesi gözlemlenebilir. Teşhis için canlı balıkta etkenin saptanması önemlidir.

Transgenetik tetra balıkları, uygun şartlarda beslendiklerinde yaklaşık olarak 5-6 cm boyutlarına ulaşabilirler. Ciltte beyaz lekeler, melanosit hücrelerinin hasar görmesi sonucu pigment üretiminin azalmasıyla oluşan belirgin beyaz lekelerdir; bu duruma vitiligo adı verilir.

Balıklarda mantar hastalığı ise genellikle durgunluk, iştah kaybı, gizlenme, zayıflama gibi belirtilerle kendini gösterir. Deri üzerinde kafa, ağız, burun, yüzgeçler, kuyruk ve solungaçlar gibi bölgelerde pamukçuk şeklinde yapılar oluşabilir.

Tetra balıkları çeşitlerine göre 2-7 cm boyuta sahip olabilirler. Sürüler halinde dolaşmayı seven Tetralar, karma akvaryumlar için ideal bir balık cinsidir. Transgenetik tetra balıkları da yumurta dökerek ürerler. Üremeleri için sağlıklı bir beslenme süreci geçirmeleri ve dişi başına en az iki yumurta bırakmaları gerekmektedir.
 
Geri
Üst