Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akut ve kronik hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akut ve kronik hastalığı nedir?​

Akut, kroniğin zıddıdır. Bazen hastalık önlerine akut ya da kronik kelimesi eklenir. Hastalığın akut formu hızlıca gelişen formudur. Akut hastalıklar genellikle tedavi ya da cerrahi ile tamamen iyileşirken, kronik hastalıklar genellikle tamamen iyileşemezler.

Kronik hastalık çeşitleri nelerdir?​

Kronik hastalık çeşitleri nelerdir?
Akut ve kronik arasındaki fark nedir?
Kronik ise akut teriminin tam karşıtıdır ve uzun süre devam eden durumları tanımlamak için kullanılır. Örnek olarak kronik bronşit verilebilir. Kronik terimi de tıpkı akut için olduğu gibi halk arasında genellikle “şiddetli” ile karıştırılmaktadır.
Akut hastalıklar nelerdir?
Akut teşhisi konan bazı hastalık isimleri ise; akut lösemi, akut farenjit, akut romatizmal ateş ya da akut larenjit olarak sıralanabilir. Akut olarak seyreden hastalıkların genelde çok uzun sürmediği ve tedavi sonrasında iyileştiği kabul edilir.

Corona virüsü hangi kronik hastalıkları tetikler?​

Bağışıklık sistemi ve kronik hastalıklar da bu kavramlardan bazıları oldu….İçerisinde bulunduğumuz Covid-19 Pandemisi döneminde,

Kronik düzey ne demek?​

Kronik sözcüğü kelime anlamı ile bir hastalığın uzun süre devam etmesi, müzmin, uzun süre devam eden demektir. İkinci anlamı ise, olayların birbiri ardınca sıra ile yazıldığı tarih, vakayinamedir.
Akut hastalık ne demek?
Tıp bilimlerinde akut terimi ya “hızlı başlayan” ya da “kısa süreli” hastalıkları, bazen de her iki durumu birden tanımlamak için kullanır. Bu sıfat pek çok hastalığın tanımının bir parçasıdır ve bu yüzden bu hastalıkların isimlerinde yer alır. Örneğin akut lösemi ya da akut Akut Romatizmal Ateş gibi.
Akut evresi ne demek?
Kısa zamanda kendini gösteren, çabuk ilerleyen, had: “Hastalık akut safhada.”
 
Geri
Üst