AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akut Faranjit Nedir - Akut Faranjit Tedavisi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
akut faranjitin belirtileri - akut faranjit sebepleri - faranjit tedavisi

Ateş, yutkunma güçlüğü, boğaz ağrısı gibi semptomlar gösteren, genellikle üst solunum yolları enfeksiyonlarına eşlik eden, boğazın arka duvarında oluşan enfeksiyondur.

Grip veya nezle gibi üst solunum yollarına eşlik eden faranjit halk arasında bademciklerin şişmesi tabiri ile de ifade edilir. Akut faranjit kısa süreli bir tedavi süreci ile kolaylıkla tedavi edilir. Faranjit hemen hemen tüm üst solunum yolları hastalıklarına eşlik etmesi sebebi ile oldukça sık görülen bir hastalıktır.

Boğazımız ile burun boşluğumuzun arka tarafına isabet eden boğaz arka duvarına farinks ismi verilir, üst solunum yolları rahatsızlıkları sırasında genizde oluşan akıntılar farinks’te yani, boğazın arka duvarında bakteriler için elverişli bir ortam oluşturduğu için ve sürekli akıntının yarattığı tahriş nedeniyle faranjit hastalığı kolaylıkla oluşur.

Tedavisi sırasında aşırı sıcak veya aşırı soğuk gıdalar yerine ılık gıdalar tercih edilmeli, acı, ekşi gibi tahrişi arttırıcı gıdalar tüketilmemeli, sigara içilmemeli ve sigara dumanının yoğun olduğu ortamlardan uzak durmalıdır. Zaman zaman akut faranjitin sebep olduğu ses kısılmaları da görülebilir, bunun önüne geçmek için ılık sıvı tüketiminin yoğunlaştırılması faydalı olacaktır. Özellikle doktorlar tarafından tedaviye destek olarak adaçayının ılık tüketilmesi önerilir.

Akut faranjit bakteri ve virüslere bağlı bir hastalık olduğu için bulaşıcıdır, faranjit hastalarının malzemeleri ortak kullanılmamalıdır. Bir haftayı geçen şikayetlerde mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Akut şekilde başlayan faranjitin kronik hale dönüşmesi mümkündür. Tedavisi yapılmadığı zaman daha farklı ve daha ciddi başka hastalıkların oluşmasına da sebep olabilir.

alıntı
 
Geri
Üst