AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akumulator nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akümülatör nerelerde kullanılır?​

Daha çok otomobil ve kamyon gibi kullanım alanları vardır. Hareketli olanlar tramvayların ve maden ocaklarının lokomotif çalıştırılmasında kullanılır. Yanı sıra trenlerde havalandırma ve ışıklandırma sistemlerinde de bu tip aküler kullanılmaktadır.

Akümülatör nedir kimya?​

Kimyasal enerjisine çeviren ve elektrik enerjisine çeviren ve elektrik enerjisini kimyasal enerjiye çevirecek depo eden araçlara akümülatör denir.
Hidrolik akümülatör nasıl çalışır?
Akümülatör içindeki azot gazı ayrıma elemanına etki eden basınçlı hidrolik yağ aracılığıyla sıkıştırılarak hacmi küçültülürken basıncı da artar, azalan gaz hacminin yerini hidrolik yağ doldurur. Böylece akümülatör içerisine basınçlı hidrolik yağ depolanmış olur.
Balonlu akümülatör nedir?
BSD balonlu akümülatörleri hidrolik enerjinin depolanmasını ve serbest bırakılmasını sağlar. Basınçlı hidrolik sıvının akümülatör yağ giriş valfine doğru gelmesiyle akümülatör balonu içindeki azot sıkıştırılır. Hidrolik enerji depolanır.

Hidrolik görevi nedir?​

Hidrolik sistemler genelde iç içe rahatça girip çıkabilen iki silindirin, hava ve sıvı sızdırmadan hidrolik sıvısı ile hareket ettirilmesidir. Geniş bir pompa yardımı ile dar yapılı hidrolik silindirleri tonlarca ağırlığı itebilecek şekilde güç sağlamaktadır.

Akü yüzde kaç olmalı?​

Akü Ölçümü Kaç Olmalı? Şarj durumu tablosuna bakıldığında, akü 12,80V’un üzerindeyse ve başlangıç elektrolit yoğunluk değeri de 1,280 gr/cm3 ise tam doludur. Ancak voltaj değeri 12,4V’un altındaysa, aküde sülfatlaşma başlamıştır ve redresör yardımıyla tekrar 12,80V’a yükseltilmesi gerekir.
Akü başlarına sıcak su dökülür mü?
Eğer kutup başlarında oksitlenme var ise kutup başları üzerine sıcak su dökülür. Bu işlem esnasında akü kabloları sökülmeden araç stop halindeyken işlem yapılması gerekmektedir fakat bazı araçlarda kutup başlarında sigorta grubu vb. olması sebebiyle bu gruba zarar vermeden işlemi yapmak gerekmektedir.
 
Geri
Üst