Aku degistirirken nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
246.001
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Akü değiştirirken nelere dikkat edilmeli?​

Yeni aküye aracın kablolarını bağlarken sökümdeki sıranın tersi izlenmelidir. Aracın önce pozitif kablosu hiçbir yere temas ettirilmeden doğrudan akünün pozitif kutbuna sabitlenir. Eğer pozitif uç için koruma kapağı varsa takılır. Ardından aracın negatif kablosu akünün negatif kutbuna sabitlenir.
Akünün ömrünün bittiği nasıl anlaşılır?
Peki, akü bitik mi? Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.

Araba aküsü nasıl değiştirilir?​

Eski Aküyü Çıkarın Kapağı kaldırın ve önce negatif başlığı (- işareti) ve ardından pozitif başlığı (+ işareti) sökün. Somunlar sıkışmışsa gevşetmek için WD-40 Çok Amaçlı Ürün kullanın. Son olarak, bir anahtar yardımıyla sabitleyicileri gevşeterek aküyü dikkatli bir şekilde çıkarın. Dikkatli olun!
Akü kaça düşünce değişir?
Aracın negatif kablosuna pensampermetre bağlanmalı ve değer ölçülmelidir. 12 voltluk sistemlerde değer 20 ila 30 mA, 24 voltluk sistemlerde ise bu değer 60 ila 80 mA arasında olmalıdır.

Start Stop akü ömrü ne kadar?​

EFB aküler sürekli dolup boşaldığı ve alternatör desteği olmadan sürekli start stop görevi üstlendiği için FB akülere göre kat kat daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacak şekilde üretilir. Standart FB akülerin ömrü 30.000 çalıştırmayken EFB aküler 90.000 çalıştırmaya kadar dayanır.
Bir akünün ömrü ne kadardır?
Akünün normal şartlarda ömrü 5-6 yıldır. Yani 5-6 yılda bir akü yenilemek normaldir.

Eski akü para eder mi?​

Hemen hemen bütün akü firmaları ve bayileri (mutlu, inci, varta vb. gibi) Hurda aküleri satın almaktadır. Akü bayilerinin yanısıra otomobil tamir yerlerine satabilirsiniz. Böylece eski akülerinizi çöpe atarak boşa gitmesi yerine karşılığında para alabilirsiniz.
 
Geri
Üst