- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Aktinomiçes nasıl bulaşır?
İnsanlarda ve hayvanlarda görülebilir. İnsanlarda en çok baş, boyun, ağız, yutak, burun, dudak ve tükürük bezlerine, ender olarak plevra (akciğer zarı) akciğer, bağırsak, karın ve deride aktinomikoz görülebilir. İnsanlarda hastalık bakteriyi taşıyan bir kıymık batması veya diken batması ile bulaşabilir.Aktinomiçes enfeksiyonu nedir?
Aktinomikoz, granülamatöz ve süpüratif özellik gös- teren kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. Aktinomiçes normal ağız florasında endojen olarak yer alan bakte- ri olmakla beraber cerrahi girişimler, travma ve kötü ağız hijyeni gibi nedenlerle patojen bir hal alabilir.Aktinomikoz sığır nedir?
Sığır ve domuzlar başta olmak üzere koyun, at ve insanların kronik (sürekli) seyirli bir hastalığıdır. Bu hastalık ‘Yumrulu Çene’ olarak da adlandırılır. Aktinomikoz sert dokuda alt ve üst çene kemiklerinde ve burun boşluklarında ortaya çıkan irinli abselerle karakterize bir hastalıktır.
Şişmiş ineğe ne iyi gelir?
Köpüklü şişme salgını oluşursa, sığırlar meradan çekilir ve yüksek lifli bir diyet (saman, kuru ot) uygulanır. Şişkinlik belirtisi gösteren inekler köpürmeyi önleyici ajanlarla tedavi edilir.
Veteriner Aktinomikoz nedir?
Aktinomikoz adı verilen hastalıkta çene kemiğinde gözenekler oluşur ve çene kemiğinin kırılması ile sonuçlanır. Aktinomikoz sığırların bir hastalığı olarak bilinse de, atlarda, köpeklerde, koyunlarda, keçilerde, mandalarda ve insanlarda da görülebilir.Pelvik Aktinomikoz nedir?
Aktinomikozis, Aktinomycesler tarafından oluşturulan kro- nik bakteriyel bir enfeksiyondur. Hastalığın tanısı karakteristik semptom ve bulguları olmadığı için zordur. Semptomlar bazı malign pelvik tümörleri veya pelvik abseye neden olabilen diğer bakteriyel etkenleri, tüberküloz ve nokardiyayı taklit eder.Actinomyces ne yapar?
yağmur kokusuna neden olan bakteri. “actinomycetes-aktinomiset”. toprak nemliyken gelişen bu bakteriler, toprak kuruduğunda sporlar üreterek çoğalmaya başlar. yağmur yağdığında, toprağın içindeki sporlar damlaların etkisiyle havalanır. ortamda oluşan nemli hava, sporları oradan oraya taşıyarak burnumuza ulaştırır.