Aktif egitim ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Aktif eğitim ne demek?​

AKTİF EĞİTİM NEDİR? Aktif eğitim “Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ)” yöntemini temel alan ve insanı toplumsal ve davranışsal boyutlarıyla ve çevresi yle bir bütün olarak gören, mesleki becerilerinde yeterliğe ulaştırmayı, düşünen, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim sistemidir.
Aktif yöntem nedir?
Aktif öğrenme öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme imkanları sağlar. Ders içeriği, öğrenciden öğrendiğini uygulamayı gerektiren; problem çözme çalışmaları, informal küçük gruplar, simülasyonlar, örnek olaylar, rol yapma vb. etkinliklerle öğrenilir.
Aktif eğitim Teknikleri Nelerdir?
10 AKTİF ÖĞRENME FİKRİ

Aktif öğrenmenin geliştirdiği destekleyici öğrenme ürünleri nelerdir?​

Aktif öğrenmede kullanılan bazı yöntemler
Programlı öğrenme nedir?
PROGRAMLI ÖĞRETİM : Tanımı: Öğrencinin öğrenme sürecine etkin katılmasını, bireysel öğrenme hızına göre ilerleme kaydetmesini ve öğrenme sonucunun anında kontrol edilmesini sağlayan bir öğretim modelidir. Programlı öğretim ünlü psikolog Skinner’in pekiştirme ilkeleri esas alınarak ortaya atılmış bir öğretim modelidir.
Birleşim yöntemi nedir?
Çözümleme gibi birleşim yöntemi de ilk okuma ve yazma öğretiminde yararlanılan bir öğretim yöntemidir. Bu yöntem öncekinin aksine “parçaların birleştirilmesi” işlemidir. Yani kendi içinde ilişkili olan kavramların, olayların, objelerin belli bir amaç için birleştirilmesi şeklindeki etkinliklerdir.

Geri