AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aksamdan yapilan pogaca hamuru nasil saklanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Akşamdan yapılan poğaça hamuru nasıl saklanır?​

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Hazırlanan hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp akşamdan buzdolabına kaldırılır ve sabah hazırlanabilir.

Hamur sabaha kadar bekler mi?​

Daha önce söylediğimiz gibi mayalı hamur oda sıcaklığında maksimum 4 saat, buzdolabında ise maksimum 3 gün bekletilmelidir. 3. günün sonunda hamurda ekşimeler meydana gelir ve kıvamı bozulur. Bu yüzden mümkün olduğunca kısa sürede kullanılması önerilir.
Poğaça hamuru akşamdan yapılır mı?​
Hamurda ön mayalama veya yoğurma kabında mayalanma işlemi yapmıyoruz. Ben akşam 23.00 de yoğurdum. Sabah 09.00 da poğaçalarımı hazırladım. Poğaçaları hazırlamak istediğinizde, buzdolabından çıkartın.

Mayalı poğaça ertesi güne nasıl saklanır?​

Mayalı poğaça ertesi güne nasıl saklanır?
Poğaçalarınız ve ekmekleriniz için; pişip oda sıcaklığında dinlendikten sonra eğer hemen tüketmeyeceksiniz buzdolabı poşetine yerleştirerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp ısıtarak tüketebilirsiniz.

Poğaça hamuru buzdolabında saklanır mı?​

Poğaça hamuru buzdolabında saklanır mı?
Yumurtalı yaş mayalı hamur 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamur 2 gün, yumurtasız kuru mayalı hamurlar ise yaklaşık 3 gün boyunca buzdolabında bekletilebilir. Ancak hamuru buzdolabında saklarken, kapağının sıkıca kapalı olduğundan emin olun. Kullanmadan 2 saat önce oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.

Kabarmayan poğaça hamuru ile ne yapılır?​

Daha fazla maya ekle.
- Yeni bir maya paketi aç ve bir tatlı kaşığı mayayı 1 bardak (240 ml) ılık su (yaklaşık 40 °C’de) ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştır.
- Bu maya karışımı mayalanırken kâseyi ılık bir yere koyarak kabarmayan hamuru yavaşça 35 °C’ye ısıt.

Mayalı hamur neden kabarmaz?​

Süt, su gibi malzemelerin aşırı soğuk ya da çok sıcak bir şekilde eklenmesi mayanın yapısını bozabiliyor. Bu durum hamurun kabarmasına hatta kabarmadan sönmesine neden oluyor. Yapılan bir diğer hata ise şekerle birlikte tuzu da ilave etmek ve o şekilde mayayı karıştırmak.
Mayalı hamur bir gece dolapta bekler mi?​
Mayalı hamuru hazırlarken eğer yumurta ve süt kullandıysanız mayalı hamurunuz buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2 gün muhafaza edilebilir. Sadece un, maya, ılık su ve tuz ile hazırladıysanız hamurunuzu buzdolabında yine ağzı kapalı bir şekilde 3 gün muhafaza edebiliirsiniz.

Pişi hamuru geceden yapılır mı?​

Pişi hamuru geceden yapılır mı?
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor. Kabımıza suyu şekeri tuzu alalım. Üzerine unu ekleyip instant mayayı üzerine döküyoruz yoğurmaya başlıyoruz.

Poğaça akşamdan yapılıp sabah pişirilir mi?​

Poğaça akşamdan yapılıp sabah pişirilir mi?
 
Poğaça hamurunun öncesinde hazırlandığı akşamdan buzdolabında bekletilerek sabah pişirilmesi oldukça yaygın bir uygulamadır. Hamurunuzun kıvamı ve lezzeti daha iyi olabilmek için buzdolabında bekletmek önemlidir. Eğer hamurunuz doğru şekilde hazırlandıysa, akşamdan hazırlayıp sabah pişirmek oldukça uygundur. Böylece sabah taze ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz.

Hamurunuzu hazırladıktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Ancak mayalı hamurun oda sıcaklığında maksimum 4 saat, buzdolabında ise maksimum 3 gün bekletilmesi önerilir. Üçüncü günün sonunda hamurunuzda ekşimeler oluşabilir ve kıvamı bozulabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca kısa sürede kullanmanız tavsiye edilir.

Poğaçalarınızı pişip oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra eğer hemen tüketmeyecekseniz, buzdolabı poşetine yerleştirerek dondurucuya kaldırabilirsiniz. Daha sonra çıkarıp ısıtarak tüketebilirsiniz. Böylece poğaçalarınızı taze tutabilir ve istediğiniz zaman keyifle yiyebilirsiniz. Hamurunuzu doğru şekilde saklayarak daha uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz.
 
Geri
Üst