AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aksam Lisesi ucretli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akşam Lisesi ücretli mi?​

Devlet akşam liseleri parasızdır. Sadece kayıt yenileme yaparken her sınav dönemi için 30 TL gibi bir tutar ödenir. Devlet akşam liselerinin (mesleki açık öğretim lisesi) diğer bir dezavantajı ise, açık öğretim liselerinden ayrılarak özel akşam liselerine geçtikleri zaman meslek derslerinden altıkları krediler silinir.

Akşam Lisesi ne kadar sürer?​

Özel Akşam Liseleri de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Milli Eğitim Özel Okullar yönetmeliğine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Özel okullar müfradatına göre ve yüz yüze eğitim ve öğretim verdikleri için; Eğitim ve Öğretim süresi dört yıldır.
Akşam Lisesi haftada kaç gün?
Soru: akşam lisesi haftada kaç gün.? Cevap: Özel akşam liselerinde eğitim ve öğretim haftanın 5 günü yapılır.Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma. Soru: Liseler 3 yıl olduğu dönemde 3. Sınıfta beklemeli öğrenci iken liseyi bıraktım.
Akşam lisesi kaç kredi veriyor?
Akşam Lisesi’nden hangi sınıfta devam edebilirim? Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1’e, 48-95 kredililer Lise 2’ye, 96-144 kredililer ise Lise 3’e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4’e kayıt edilirler.

Özel Akşam Lisesi ne demek?​

Özel Çagın Akşam Liseleri, ortaokul mezunlarına, açık öğretim lisesi öğrencilerine, lise eğitimini ara sınıflarda yarım bırakmış öğrencilere, 18 yaşını doldurmuş ama lise okuma hakkını kullanmamış öğrencilere, beklemeli olan öğrencilere lise diploması alabilmeleri için eğitim ve öğretim veren özel okullardır.

Akşam lisesi diploması geçerli mi?​

Akşam Lisesi Diplomasının Diğer Lise Diplomalarından Farkı Var Mı? Diploma ve haklar açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. Diğer liseden mezun olan bir öğrenci hangi haklara sahipse özel akşam liselerinden mezun olan öğrenciler de o haklara sahiptir. Üniversite ya da başka bir kurumlarda ayrım yapılmamaktadır.
Akşam liseleri nasıl oluyor?
Devlet Akşam Liseleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Açık öğretim liseleri aracılığı ile devlet okullarında akşamları yada hafta sonları ders veren okullardır. Devlet akşam liselerinde sadece mesleki bölüm vardır. Devlet akşam liselerinde eğitim ücretsizdir. Her kayıt döneminde 30 TL katkı payı öder.
Akşam Lisesi kalma var mı?
Akşam Lisesi sınıfta kalma var mı? Akşam liselerinde çeşitli sebeplerden dolayı sınıfta kalabilirsiniz. Raporsuz devamsızlıktan, Disiplin suçu işlemekten, derslerden başarısız olmaktan dolayı sınıfta kalma söz konusu olabilir.

Lise 2 kere okunur mu?​

Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler.

Akşam lisesi diploması ne işe yarar?​

Akşam Lisesi mezunlarının kazanılan haklar açısından gündüz eğitim veren liseler ve devlet liselerinden hiç bir farkı bulunmamaktadır. Akşam Lisesi mezunu olanların aldığı Lise Diploması gündüz eğitim veren liseler ve devlet liselerinden alınan Lise Diplomasının da herhangi bir farkı yoktur.
Özel akşam liselerinde hafta içi saat kaçtan sonra öğretim yapılır?
(3) (Değişik:RG-5/7/2014-29051) Akşam liselerinde hafta içi saat 17.00’den sonra öğretim yapılır.
Akşam Lisesi ne işe yarar?
Akşam Liseleri, herhangi bir nedenle lise eğitimini tamamlayamamış veya yarıda bırakmış ya da lise okurken 2 yıl üst üste sınıfta kalıp örgün eğitim hakkını kaybetmiş öğrencilerin lise eğitimlerini tamamlamaları adına hizmet veren kurumlardır.

Akşam lisesi diploması nasıl alınır?​

Lise eğitiminin 3 yıl olduğu dönemlerde lise son sınıfta (3.sınıf) sorumlu olduğu için mezun olamayan kişiler de Çağın Akşam Lisesine son sınıfa yazılarak, (12.sınıf) sorumluluk derslerini vererek 1 yılda lise mezunu olur.

Akşam Lisesi saat kaçta başlıyor?​

Özel Akşam liselerinin ders saatleri okuluna göre farklılık göstersede genelde saat:17:00 de başlar. Akşam saat 21:00’e kadar devam eder. Hemen hemen devlet Mesleki akşam liseleri ile aynıdır. Devlet Mesleki akşam liseleride akşam saat:17:00 da başlar ve 21:00 de sona erer.
Akşam lisesine kimler gidebilir?
Akşam Liselerine; Ortaokul mezunları, Lise eğitimine hiç başlamayanlar, Lise eğitimini yarıda bırakanlar, Örgün eğitim hakkını (Lisede 2 sene üst üste sınıfta kalmak) kaybedenler ve Açık Lisede okuyanlar kayıt yaptırabilirler, Liseden mezun olabilir ve Üniversiteye gidebilirler.

Geri