AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aksam Lisesi ne demek?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akşam Lisesi ne demek?​

Akşam lisesi kazanılan haklar açısından gündüz öğrenim veren liselerden hiçbir farkı bulunmayan ve en önemli özelliği derslerin çalışma saati bitiminde başladığı bir lise türüdür.

Akşam lisesi nasıl kayıt olunur?​

Akşam lisesi nasıl kayıt olunur?
Akşam lisesine kayıt olabilmek için gerekli belgeler nelerdir?
- Mezuniyet belgesinin aslı. (
- Askerlik çağındaki öğrenciler için, askerlik durum belgesi.
- Nüfus cüzdanı sureti.
- 4 adet vesikalık resim.
- Örgün eğitim lisesinden gelecekse, e-okul sistemi üzerinden nakil.

Akşam lisesine kimler gidebilir?​

Akşam lisesine kimler gidebilir?
Akşam Liselerine; Ortaokul mezunları, Lise eğitimine hiç başlamayanlar, Lise eğitimini yarıda bırakanlar, Örgün eğitim hakkını (Lisede 2 sene üst üste sınıfta kalmak) kaybedenler ve Açık Lisede okuyanlar kayıt yaptırabilirler, Liseden mezun olabilir ve Üniversiteye gidebilirler.

Akşam lisesi kaç yıl sürer?​

Özel Akşam Lisesine 9.sınıftan başlayan bir öğrenci, başarılı olması durumunda her sene 1 sınıf geçerek, 4. Yılın sonunda mezun Olur.

Akşam Lisesi ücretli mi?​

Akşam Lisesi ücretli mi?
Devlet akşam liseleri parasızdır. Sadece kayıt yenileme yaparken her sınav dönemi için 30 TL gibi bir tutar ödenir. Devlet akşam liselerinin (mesleki açık öğretim lisesi) diğer bir dezavantajı ise, açık öğretim liselerinden ayrılarak özel akşam liselerine geçtikleri zaman meslek derslerinden altıkları krediler silinir.

Aksam Lisesi iyi mi?​

Aksam Lisesi iyi mi?
Akşam Liseleri, herhangi bir nedenden dolayı lise eğitimini tamamlayamamış herkese lise mezuniyeti imkanı sağlıyor. Sınıf mevcutları diğer liseler kadar yoğun olmadığından öğrencilerin öğretmenlerden yararlanma olanağı daha fazla olması bakımından öğrencilerin üniversiteye girme şansları daha fazladır.
Akşam lisesine gitmek zorunlu mu?​
Akşam Lisesi ders sınavları okul bünyesinde ilgili dersin öğretmeni tarafından belirlenen gün ve saatte yapılır. Akşam Lisesinden mezun olmak için her dersin sınavına girerek başarılı olmak gerekmektedir. Mazeretsiz sınava girmeyen öğrenci o dersten sınıfta kalır. Dolayısıyla sınavlara girmek zorunludur.

Akşam Lisesi haftada kaç gün?​

Akşam Lisesi haftada kaç gün?
Soru: akşam lisesi haftada kaç gün.? Cevap: Özel akşam liselerinde eğitim ve öğretim haftanın 5 günü yapılır.Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma. Soru: Liseler 3 yıl olduğu dönemde 3. Sınıfta beklemeli öğrenci iken liseyi bıraktım.

Akşam lisesi düz lise mi?​

Akşam lisesi düz lise mi?
Açık öğretim liselerinde uzak eğitim var iken, akşam liselerinde yüz yüze eğitim vardır. Açık öğretim liselerinde öğrenci düz açık öğretimde 170 kredi, mesleki açık öğretim liselerinde 210-242 kredi toplayarak mezun olmak zorunda iken, akşam liselerinde sınıf geçme sistemi vardır.

**Akşam Lisesi ne demek?**
Akşam lisesi, gündüz öğrenim veren liselerle aynı haklara sahip olan ve derslerin çalışma saati bitiminden sonra gerçekleştiği bir lise türüdür.

**Akşam lisesi nasıl kayıt olunur?**
Akşam lisesine kayıt olabilmek için mezuniyet belgesinin aslı, askerlik durum belgesi (askerlik çağındaki öğrenciler için), nüfus cüzdanı sureti, 4 adet vesikalık resim ve örgün eğitim lisesinden gelecekse e-okul sistemi üzerinden nakil yapılması gerekmektedir.

**Akşam lisesine kimler gidebilir?**
Akşam liselerine; ortaokul mezunları, lise eğitimine hiç başlamamış olanlar, lise eğitimini yarıda bırakanlar, örgün eğitim hakkını kaybetmiş olanlar (lisede 2 sene üst üste sınıfta kalmışlar) ve açık lisede okuyanlar kayıt yaptırabilir; liseden mezun olabilir ve üniversiteye gidebilirler.

**Akşam lisesi kaç yıl sürer?**
Özel akşam liselerinde 9. sınıftan başlayan bir öğrenci, başarılı olması durumunda her yıl 1 sınıf geçerek 4. yılın sonunda mezun olur.

**Akşam Lisesi ücretli mi?**
Devlet akşam liseleri parasızdır. Sadece kayıt yenileme yaparken her sınav dönemi için belirli bir tutar ödenir. Devlet akşam liselerinin diğer bir dezavantajı ise, açık öğretim liselerinden ayrılarak özel akşam liselerine geçtiklerinde meslek derslerinden aldıkları kredilerin silinmesidir.

**Akşam Lisesi iyi mi?**
Akşam liseleri, lise eğitimini tamamlayamamış herkese lise mezuniyeti imkanı sağlar. Sınıf mevcutları diğer liselere göre daha az olduğundan öğrencilerin öğretmenlerden daha fazla yararlanma olanağı vardır ve bu durum öğrencilerin üniversiteye giriş şanslarını artırır.

**Akşam lisesine gitmek zorunlu mu?**
Akşam lisesinden mezun olabilmek için her dersin sınavına girerek başarılı olmak gerekmektedir. Mazeretsiz sınava girmeyen öğrenciler o dersten sınıfta kalmaktadır. Dolayısıyla sınavlara katılmak zorunludur.

**Akşam Lisesi haftada kaç gün?**
Özel akşam liselerinde eğitim ve öğretim haftada 5 gün yapılır: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma.

**Akşam lisesi düz lise mi?**
Akşam liselerinde yüz yüze eğitim verilirken, açık öğretim liselerinde uzaktan eğitim uygulanmaktadır. Ayrıca, akşam liselerinde sınıf geçme sistemi vardır, öğrenciler her yıl bir sınıf atlarlar.

Geri