AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AKS sinavina kimler girecek?

Editör

Yeni Üye

AKS sınavına kimler girecek?​

Sınava girecek aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu); a. Performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, b. Sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları, c. Sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmaları, gerekmektedir.

AKS kalınca ne olur?​

AKS kalınca ne olur?
4-Adaylık Kaldırma Sınavında tekrar başarısız olursa öğretmenlik unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişikleri kesilir.

Adaylık sınavında yanlış doğruyu götürüyor mu?​

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. ç. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2021 AKS ye kimler girebilir?​

2021 AKS ye kimler girebilir?
Sınava girecek aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu); performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, sınav tarihinde 1 (bir) yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları, sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmaları gerekiyor.

AKS 2021 Kimler Girebilir?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Adaylık Kaldırma Sınavı, her yıl sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin, asli öğretmenliğe geçişi için uygulanır. Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 25 Nisan 2021 tarihinde saat 14.00’te yapılacak.

AKS kolay mı?​

AKS kolay mı?
eğitim genel itibariyle çok zor olmayan bir sınav. lisansını eğitim fakültesinde bitirmiş birisi zorlanmayacaktır.

Adaylık kaldırma ne demek?​

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin, aday öğretmenliklerinin kaldırılması yani asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapmaktadır. Bu sınava adaylık kaldırma sınavı yani AKS adı verilmektedir. Adaylık Kaldırma Sınavı yani AKS, her sene 81 il merkezinde tek sınavda yapılır.

AKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?​

AKS sınav giriş belgesi nasıl alınır?
MEB Aday Öğretmenleri (Sözleşmeli/ Kadrolu) Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Sınav Giriş Kartı Adaylar sınav giriş kartlarını; https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine kişisel MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak Başvuru işlemleri –> Genel Bilgiler sayfasından “Rapor Al” butonuna tıklayarak alabilirler.

Adaylık Kaldırma sınavı kalkacak mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı, TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin kabul edilmesiyle kalkıyor.

AKS sınavına girecek aday öğretmenlerin belirli şartları karşılamaları gerekmektedir. Bu şartlar performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olunması, sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartının tamamlanmış olması ve sınava giriş ücretini belirlenen süre içerisinde ödenmiş olmasıdır.

AKS sınavında başarısız olan adaylar, 4-Adaylık Kaldırma Sınavında tekrar başarısız olmaları durumunda öğretmenlik unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişkileri kesilir. Bu nedenle sınava giren adayların hazırlıklarını dikkatlice yapmaları önemlidir.

Sınavda yer alan her sorunun puanı eşit ağırlığa sahiptir ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bu sebeple adaylar doğru cevaplarını vererek puanlarını yükseltmeye odaklanmalıdır.

2021 AKS'ye girebilmek için aday öğretmenlerin performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları ve sınav giriş ücretini belirlenen süre içerisinde ödemeleri gerekmektedir.

Adaylık Kaldırma Sınavı genel olarak eğitim fakültesi mezunları için çok zor olmayan bir sınavdır. Ancak her adayın kendisini iyi hazırlaması ve sınavın gerektirdiği şekilde çalışması önemlidir.

Adaylık kaldırma, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin asli öğretmenliğe geçiş yapabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen sınava tabi tutulmalarına denir. Bu sınav her yıl 81 il merkezinde yapılmaktadır.

AKS sınav giriş belgesi almak için adaylar, MEBBİS sistemine kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak sınav giriş kartlarını alabilirler. Bu işlemi https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden yapabilirler.

Son olarak, Adaylık Kaldırma Sınavı'nın TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile kalkacağı belirtilmektedir. Bu durumda sınavın geleceği ve yerine neyin geçeceği konusunda ilgili yerlerden güncel bilgi alınabilir.

Geri