Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akrilik boya ustune boya yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akrilik boya üstüne boya yapılır mı?​

Herhangi bir sakıncası yoktur. Astara ihtiyaç yoktur. Su bazlı grubuna giren; su bazlı silikonlu duvar boyası, plastik boya, akrilik boyaların üzerine de yağlı boya sürülebilir.
Suluboya kağıdına akrilik boya yapılır mı?
Akrilik boyalar akrilik kağıtlar yüzeyine yapışmalıdır, ancak alt tabakaya absorbe edilmemelidir. Akrilik boya çalışmaları yaparken suluboya kâğıdı gibi diğer kâğıt türlerini kullanabilirsiniz, ancak çok kalın bir kâğıt kullanmanız gerekecek, aksi takdirde akrilikler diğer tarafa akacak veya kâğıt deforme olacaktır.

Akrilik boya normal kağıda uygulanır mı?​

Akrilik boyaların yüzeyle birleşmesi gerekmektedir. Akrilik boya uygulaması yaptığınızda ince kağıt türleri de kullanabilirsiniz.
Boya inceltmek için ne kullanılır?
İnceltici olarak da su kullanılır. Su bazlı boya inceltme ya da akrilik boya inceltme bilgisi ambalaj üzerinde yer alır.Solvent bazlı olarak adlandırılan boyalar ise yağlı boya grubudur. Yapısındaki çözücünün buharlaşması ile kururlar. Solvent bazlı boyalarda inceltici olarak genellikle tiner kullanılır.
Sedef boyanın üzerine boya yapılabilir. Kabartmalı olmayan düz bir desen yapıldıysa, boya yapmadan birkaç saat önce 1 kat geçiş astarı uygulanmalıdır. Eğer kabartmalı, pürüzlü bir desen yapıldıysa, astardan önce 180 numara zımpara ile zımpara yapılmalıdır.
Akrilik boya yaparken astar şart mı?
Zemin kapatıcı ve örtücü bir özelliğe sahiptir. En ideal kuruma süresi (tam kuruma) 1 gündür. Renkler birbirine karıştırılabilir. Ayrıca astar kullanmaksızın zemin boyamada ve tüm tekniklerde kullanılabilir.

Akrilik boya sulandırılır mı?​

Akrilik boyaya su katmazsanız boyanız suluboyaya benzer. Yüzeydeki saydam yıkamaları uygulamak için seyreltilmiş boyayı kullanabilirsiniz. Ancak suluboyadan farklı olarak, akrilik boya daha kalıcı olmaktadır.
Akrilik boya kağıda boyanır mı?
Kağıt, tuval, ahşap, duvar gibi yüzeylerde kullanılırlar. Ancak akrilikler ise hemen her yüzeyde kullanabilir ve istenilen yüzeye kolayca bağlanır. Akrilikler, diğer su bazlı boyalar gibi kullanmak mümkündür. Suluboya ya da guaj gibi kulllanılabilir.

3 kg yağlı boyaya ne kadar tiner katılır?​

Yağlı boyanın içine yaklaşık olarak %10 tiner konur. Yağlı boya tiner karışım oranı ambalajının arkasında yazar. Yağlı boya, boya tabancası ile uygulanacaksa %20 tiner ilave edilebilir.
Terebentin resimde ne işe yarar?
Terebentin çam ağaçlarının reçinesinden damıtılarak elde edilen kokulu, yanıcı ve uçucu bir maddedir. Hızlı kuruması ve fırça kullanımını kolaylaştıran tutuculuğu sebebiyle tercih edilir. Resmin alt katmanlarının kuruması terebentin ile kolaylaşır. Bu nedenle yağlıboya resim yaparken kullanılması tavsiye edilir.
Transfer Astarı veya Elegans Astar uygulanmış yüzeylere 18 – 24 saat bekledikten sonra ilk kat olarak Elegans Mat / Yarı Mat ya da Cosmetika Sedef’in istenilen rengi kısa tüylü saten rulo ile tek kat olarak uygulanır. 4 saat sonra ikinci kat olarak Cosmetika Sedef kısa tüylü saten rulo ile uygulanır.
 
Geri
Üst