AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akredite olmus laboratuvar ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akredite olmuş laboratuvar ne demek?​

Yetkili Laboratuvar, sağlayıcı Kuruluşlarca uluslararası ve ulusal anlamda kabul görmüş tekniksel kriterlere göre değerlendirilmesi ve Yeterliliğinin Onaylanması, Muayene Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyinin, düzenli olarak denetlenmesidir.
MiAK ne demek?
MiAK-MAK KALİTE GÜVENCE BELGESİ Mimarlık Eğitimi Akreditasyon Derneği Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MiAK-MAK)’nun temel amacı mimarlık eğitiminin niteliğini ve yetkinliğini sürekli değerlendirerek gelişimine katkıda bulunmaktır.
Laboratuvar akreditasyonu nasıl yapılır?
ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon Sistemi Nasıl Kurulur Oluşturulur?
- Akreditasyonu hedeflenen konuların belirlenmesi ve kapsamının ortaya konulması,
- Projeyi yürütecek çalışma ekibinin oluşturulması,
- Organizasyon şemasını ve kalite yöneticisini belirleme.
- Uygun çalışma ortamı ve şartlarının belirlenmesi,

Akreditasyon kim yapar?​

Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
Akredite diploma ne işe yarar?
MIAK Akreditasyon Nedir?
Açılımı Mimarlık Akreditasyon Kurulu olan MİAK, ülkemizdeki mimarlık programlarının eğitim kalitesinin değerlendirmesini yapar, bu kalitenin sürekliliğine ve gelişmesine katkı sağlar.
ISO/IEC 17025, bir laboratuvarın spesifik testleri gerçekleştirme konusunda yetkin olduğunun tanınması için karşılaması gereken genel gereklilikleri açıklayan uluslararası bir standarttır. Bu uluslararası standart, test/kalibrasyon, numune alma işlemleri gerçekleştiren tüm organizasyonlar için uygulanabilir.
17025 standardı nasıl alınır?
ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon Yetkisi veya Belgesi Ulusal Akreditasyon Kurumlarından alınır. Her ülke ulusal ölçekte çalışan akreditasyon kuruluşları oluşturmuştur. Ülkemizdeki akreditasyon kuruluşu TÜRKAK -Türk Akreditasyon Kurumudur.
Akredite edilmiş kurum ne demek?
Kuruluşların, üçüncü bir taraf üzerinden belirlenmiş teknik ölçütler kapsamında çalıştığını kanıtlamak amacıyla, bir kuruluş tarafından onaylanması ya da düzenli şekilde denetlenmesi biçiminde tanımlanmaktadır.

Geri