AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akredite ne demek TDK?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akredite ne demek TDK?​

Akredite arkadaş akreditasyon üzerinden kullanılan ve Fransızca kökenli bir kelimedir. TDK’ya göre bu kelimenin anlamı ise ‘üçüncü taraflarca bir kurum ya da kuruluşu bağımsız şekilde çalıştığını gösteren bir denetleme’ şeklinde dile getirilmektedir.

Akreditasyon nedir ne işe yarar?​

Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
Akredite vermek ne demek?
Kuruluşların, üçüncü bir taraf üzerinden belirlenmiş teknik ölçütler kapsamında çalıştığını kanıtlamak amacıyla, bir kuruluş tarafından onaylanması ya da düzenli şekilde denetlenmesi biçiminde tanımlanmaktadır.

Akredite olmayan ne demek?​

akredite; yetki verilmiş, resmen tanınmış , kabul edilmiş anlamına gelir. belirli bir hizmet standardı ve sistem bütünlüğü oluşturmak için, belli kriterleri sağlayan kurumlara; bağımsız, tarafsız ve bilirkişi niteliğindeki başka bir kurum tarafından akreditasyon verilmesi ile, verilen kurum akredite edilmiş olur.

Akreditasyon neden gereklidir?​

Akreditasyon kalite güvencesi sağlaması ve bu kalitenin sürekliliğini temin etmesi açısından önemli bir uygulamadır. Yükseköğretim kurumlarının da yüksek standartlarını garanti etmeleri ve sürekli geliştirerek kaliteyi arttırmaları açısından da mühimdir.
Akreditasyon kodu nasıl alınır?
Okul Eğitimi Alanında Akreditasyon başvuruları için KA120-SCH kodlu başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurular, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılır. Çevrimiçi formların doldurulmasına ilişkin açıklamalar form içinde mevcuttur.

Akredite kartı ne demek?​

Akreditasyon kartı, önemli kişilerin katılacakları organizasyonlarda yetkisini belli eden bir araçtır. Daha çok boyuna takılarak kullanılan bu ürünler, bazı durumlarda bel kısmında da kullanılıyor. Resmiyeti veya samimiyeti belirlemede faydalı olan kartlar ile işletmenizi öne çıkabilirsiniz.

Hepdak ne işe yarar?​

HEPDAK’ın temel amacı, hemşirelikte ulusal ve uluslararası, lisans ve lisansüstü eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de hemşirelik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli hemşireler yetiştirilerek güvenli ve etkili bakım …

Geri