- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Akredite edilen ne demek?
Akreditasyon; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.Akredite olmuş kişi ne demek?
Akredite arkadaş akreditasyon üzerinden kullanılan ve Fransızca kökenli bir kelimedir. TDK’ya göre bu kelimenin anlamı ise ‘üçüncü taraflarca bir kurum ya da kuruluşu bağımsız şekilde çalıştığını gösteren bir denetleme’ şeklinde dile getirilmektedir.Akreditasyon akredite olmak akrediteli anlamına gelir. Akreditasyon, denetlemek ve uygunsa yetkilendirmek ve sonrasında periyodik olarak sürekli denetlenmek demektir.
Akreditasyon ne kadar önemli?
Akreditasyon kalite güvencesi sağlaması ve bu kalitenin sürekliliğini temin etmesi açısından önemli bir uygulamadır. Yükseköğretim kurumlarının da yüksek standartlarını garanti etmeleri ve sürekli geliştirerek kaliteyi arttırmaları açısından da mühimdir.
Akredite şirket ne demek?
Kuruluşların, üçüncü bir taraf üzerinden belirlenmiş teknik ölçütler kapsamında çalıştığını kanıtlamak amacıyla, bir kuruluş tarafından onaylanması ya da düzenli şekilde denetlenmesi biçiminde tanımlanmaktadır.
Akredite ne demek hukuk?
akredite; yetki verilmiş, resmen tanınmış , kabul edilmiş anlamına gelir. belirli bir hizmet standardı ve sistem bütünlüğü oluşturmak için, belli kriterleri sağlayan kurumlara; bağımsız, tarafsız ve bilirkişi niteliğindeki başka bir kurum tarafından akreditasyon verilmesi ile, verilen kurum akredite edilmiş olur.Futbolda akredite ne demek?
Akreditasyon sistemi, müsabakanın başlama saatinin 120 dakika öncesinden, müsabaka sonrası misafir kulüp yönetici, teknik ekip ve oyuncuları ile hakemler, gözlemci ve temsilcilerin stadyumu terk ettikleri saate kadar, müsabakada görevli Federasyon Temsilcisi tarafından denetlenir. mevzuat hükümleri uygulanır.Akreditasyon Sistemi’nin raporlanması süreçlerinin yürütülmesi için Yönetim Kurulu kararı ile akreditasyon sorumlusu atanır. TOBB Akreditasyon Sistem Standardı şartlarını karşılayacak şekilde Entegre Yönetim Sisteminin kurulması çalışmalarını yürütmekle görevli personeldir.
Akredite iyi bir şey mi?