Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akreditasyon surecleri hangi hastanenin kurulmasi ile baslamistir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.868
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Akreditasyon süreçleri hangi hastanenin kurulması ile başlamıştır?​

Günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan sağlık organizasyonları için akreditasyon programlarının temeli, Amerikan Cerrahlar Kolejinin çalışmalarına, “Minimum Standards for Hospital” adlı bu belgeye ve o yıllarda Kolej tarafından hastanelerin yerinde değerlendirilmesinin başlanmasına dayanmaktadır.

Akreditasyon ile ilgili ilk çalışmalar hangi ülkede yapılmıştır?​

1910 yılında Amerika’da yayınlanan Flexner Ra- poru ile Tıp Eğitiminde standartlaşmanın gündeme gel- mesi sonucunda bu alanda başlatılan çalışmalar, bugün birçok ülkenin sağlık kurumlarına yönelik yayınladık- ları standartların bağımsız dış değerlendirme kuruluş- ları tarafından denetlenmesi ile kurulan akreditasyon …

Ulusal Hastane akreditasyonunu hangi kurum vermektedir?​

Ulusal Hastane akreditasyonunu hangi kurum vermektedir?
Ülkemizde de uygunluk değerlendirmesi faaliyetlerini akredite etmek için 4 Kasım 1999 tarihinde yayımlanan 4457 sayılı Kanunla Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) kurulmuştur.

Hastanelerin akreditasyon süreci nedir?​

Akreditasyon sağlık hizmetleri organizasyonlarının, bakım kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi standardın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını saptamak üzere bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilmesi sürecidir.

Akreditasyon sureci ne zaman basladi?​

başlamıştır. 1990’larda Dünya’da hızla gelişme gösteren kalite, standartlaşma ve denetim faaliyetlerinin ortak bir uluslararası kültür ile yürütülmesi ve bu çalışmalara ön- cülük edilmesine yönelik olarak ISQua 1999 yılında Uluslararası Akreditasyon Programlarını ilan etmiştir.

Akreditasyon nedir ne işe yarar?​

Akreditasyon nedir ne işe yarar?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
 
Akreditasyon süreçleri, Amerikan Cerrahlar Koleji'nin "Minimum Standards for Hospital" belgesine dayanarak ve hastanelerin yerinde değerlendirilmesiyle başlamıştır. Bu süreçler, sağlık organizasyonlarının kalitesini artırmak için tasarlanmış standardların karşılanıp karşılanmadığını bağımsız kurumlar tarafından değerlendirilmesini içerir.

Akreditasyon ile ilgili ilk çalışmalar Amerika'da yapılmıştır. 1910 yılında Flexner Raporu'nun yayınlanması ve tıp eğitiminde standartlaşmanın gündeme gelmesiyle başlayan çalışmalar, birçok ülkenin sağlık kurumlarına yönelik standartlarının bağımsız dış değerlendirme kuruluşları tarafından denetlenmesi ve akreditasyon süreçlerinin oluşturulması anlamına gelmektedir.

Ulusal hastane akreditasyonunu Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) vermektedir. Ülkemizde uygunluk değerlendirmesi faaliyetlerini akredite etmek amacıyla 1999 yılında kurulan TÜRKAK, sağlık kurumları için akreditasyon süreçlerini yönlendirmektedir.

Akreditasyon, bir sağlık hizmeti organizasyonunun belirlenmiş standartları karşılayıp karşılamadığını değerlendirmek için bağımsız bir kurum tarafından yapılan süreçtir. Akreditasyon, bakım kalitesinin artırılmasını ve hastane hizmetlerinin iyileştirilmesini amaçlar.

Akreditasyon süreci 1990'ların sonlarında Uluslararası Akreditasyon Programları'nın ilan edilmesiyle başlamıştır. Uluslararası Standart ve Kalite Denetimi Oluşturulması Derneği (ISQua), uluslararası bir kültürle kalite, standartlaşma ve denetim faaliyetlerinin geliştirilmesine liderlik etmek amacıyla 1999 yılında bu programları duyurmuştur.

Akreditasyon, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş standartların bir yükseköğretim programı ve kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını değerlendiren bir süreçtir. Bu süreç, akademik ve alana özgü standartların ölçülmesini ve dış kalite güvence sağlanmasını amaçlar.
 
Geri
Üst