- Konu Yazar
Akreditasyon süreçleri hangi hastanenin kurulması ile başlamıştır?
Günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan sağlık organizasyonları için akreditasyon programlarının temeli, Amerikan Cerrahlar Kolejinin çalışmalarına, “Minimum Standards for Hospital” adlı bu belgeye ve o yıllarda Kolej tarafından hastanelerin yerinde değerlendirilmesinin başlanmasına dayanmaktadır.Akreditasyon ile ilgili ilk çalışmalar hangi ülkede yapılmıştır?
1910 yılında Amerika’da yayınlanan Flexner Ra- poru ile Tıp Eğitiminde standartlaşmanın gündeme gel- mesi sonucunda bu alanda başlatılan çalışmalar, bugün birçok ülkenin sağlık kurumlarına yönelik yayınladık- ları standartların bağımsız dış değerlendirme kuruluş- ları tarafından denetlenmesi ile kurulan akreditasyon …Ulusal Hastane akreditasyonunu hangi kurum vermektedir?
Ulusal Hastane akreditasyonunu hangi kurum vermektedir?Ülkemizde de uygunluk değerlendirmesi faaliyetlerini akredite etmek için 4 Kasım 1999 tarihinde yayımlanan 4457 sayılı Kanunla Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) kurulmuştur.
Hastanelerin akreditasyon süreci nedir?
Akreditasyon sağlık hizmetleri organizasyonlarının, bakım kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi standardın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını saptamak üzere bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilmesi sürecidir.Akreditasyon sureci ne zaman basladi?
başlamıştır. 1990’larda Dünya’da hızla gelişme gösteren kalite, standartlaşma ve denetim faaliyetlerinin ortak bir uluslararası kültür ile yürütülmesi ve bu çalışmalara ön- cülük edilmesine yönelik olarak ISQua 1999 yılında Uluslararası Akreditasyon Programlarını ilan etmiştir.Akreditasyon nedir ne işe yarar?
Akreditasyon nedir ne işe yarar?Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.