AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akreditasyon hangi bolumlerde var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akreditasyon hangi bölümlerde var?​

Akredite Lisans Programları
Akredite diploma nedir?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
ABET akreditasyonu hangi üniversitelerde var?
Türkiye’den ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi , Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden birçok program ABET akreditasyonuna sahiptir. Ayrıca KKTC’den Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin de birçok bölümü ABET akreditasyonuna sahiptir.

Üniversite akredite mi?​

Üniversitede akreditasyon belli bir kalite standardı doğrultusunda verilen eğitimin ölçüsünü gösterir. Özellikle Akademik ve bu alana özgü standartlar ele alınmak suretiyle, yükseköğretim programı tarafından gerekli kriterlerin karşılanıp karşılanmadığı noktasında bilgi sağlar.
Pamukkale tıp akredite mi?
Geçtiğimiz 6 yıl boyunca Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD)’ın akredite şartlarını sağladığını belgeleyen akredite belgesi ile tıp eğitimi veren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, önümüzdeki 6 yıl içinde akredite belgesi almaya uygun görüldü.
Akredite etmek ne demektir?
Akreditasyon; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.

ABET sertifikası ne işe yarar?​

İngilizce açılımı Accreditation Board for Engineering and Technology olan ABET, temel olarak üniversite programlarını değerlendirip belirlediği standartlarını karşılayan üniversitelere bir denklik sertifikası vererek onları akredite eder.
ABET mi MÜDEK mi?
Öncelikle abet ve müdek(abet amerikan menşei) bölümlere belirli bir tarih içinde mezun olan her öğrenciye verilir.Okulun ve bölümün denetlenmesi ve akredite olması gerekir. abet amerikan mühendislik bölümlerini denetlediği için abet müdek ona bağlıdır alt kuruluşu gibi düşünebiliriz.

Geri