AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akın Akınözü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
1 Ocak 1990

Burç
Oğlak

Akın Akınözü, 1 Ocak 1990 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Los Angeles General Studies, UC Berkeley Applied Math alanında eğitimini tamamlayıp, oyunculuk üzerine eğitim gördü.
Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilk kez televizyon ekranlarında boy gösterdi, daha sonra ise Arkadaşlar İyidir dizisinde rol aldı. Ünlü isim en son Hercai dizisinde Miran karakterine hayat verdi.
Filmografisi Televizyon 2015-2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem 2016 Arkadaşlar İyidir 2017-2018 Aslan Ailem 2018-2019 Payitaht: Abdülhamid 2019-2021 Hercai 2021-2022 Kaderimin 2022- Tuzak
Sinema 2014 Azrail
Ödüller 2019 24.Altın Objektif Ödülleri – Drama Dizi Erkek Oyuncu – Hercai 2020 6.Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Reyyan&Miran) – Hercai 2020 Nona TV Dizi Ödülleri – Mr.Nova – Hercai 2020 En İyi Çift (Reyyan&Miran) – Hercai 2020 Premios Telenovelas Espana Ödülleri – En Yakışıklı Erkek Oyuncu

Akın Akınözü, 1 Ocak 1990 tarihinde Ankara'da doğmuş ve Oğlak burcudur. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra oyunculuk üzerine çalışmalar yapmıştır. İlk olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinde yer alarak televizyon kariyerine adım atmıştır. Daha sonra Arkadaşlar İyidir ve Aslan Ailem gibi dizilerde rol almıştır. En bilinen ve sevilen rolü ise Hercai dizisinde canlandırdığı Miran karakteridir.

Akın Akınözü'nün filmografisinde önemli projelere imza atmıştır. Televizyon dizileri arasında Muhteşem Yüzyıl Kösem, Arkadaşlar İyidir, Aslan Ailem, Payitaht: Abdülhamid ve Hercai yer almaktadır. Ayrıca Azrail adlı bir sinema filminde de rol almıştır.

Başarılı oyunculuğu ile birçok ödül kazanan Akın Akınözü, 2019'da 24. Altın Objektif Ödülleri'nde Drama Dizi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır. Ayrıca 2020'de 6. Ayaklı Gazete Ödülleri'nde En İyi Dizi Çifti (Reyyan&Miran) ödülünü, Nona TV Dizi Ödülleri'nde Mr. Nova ödülünü, En İyi Çift (Reyyan&Miran) ödülünü ve Premios Telenovelas Espana Ödülleri'nde En Yakışıklı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Geri