- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Akıllı şebekeler nedir?
Akıllı şebekeler, iş gücünü azaltan, ekonomik açıdan verimli, yüksek kaliteyi ve güvenli sunmayı amaçlayan, enerjiyi kaynaktan tüketime en uygun şekilde ve sürdürülebilir aktaran, entegrasyonunu sağlayan ve kendi kendine yeten sistemler olarak tanımlanır.Akıllı şebeke teknolojisi nerelerde kullanılır?
Akıllı şebekeler, ilk olarak elektrik dağıtım sistemlerine uygulanmaya başlanmıştır. Alınan olumlu geri dönüşler sonrasında, benzer uygulamalar doğal gaz şebekelerinde de uygulamaya alınmıştır. Akıllı şebekeler ile doğal gazın basıncı, ısıl değeri ve tüketim miktarı gibi birçok parametre anlık olarak takip edilebilir.Akıllı şebekeler ve yenilenebilir enerji santrallerinin entegrasyonu nedir ve nasıl yapılır?
Güneş enerji santralleri ile akıllı şebekeler entegre bir şekilde çalıştığında, gün içerisinde elde edilen güneş enerjisinin en verimli şekilde şebekeye aktarılması sağlanmaktadır. (2) Bu entegrasyonla, üretici, dağıtım firmasının bir sonraki günkü ihtiyacına göre, sistem üzerinden gerekli enerjiyi aktarabilecektir.
Akıllı enerji Sistemi Nedir?
Akıllı enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarının bir arada kullanımını sağlayan bir enerji sistemi kurulması ile kullanılan enerji türüdür. Örneğin; hem rüzgâr hem de güneş enerjisinin koordineli bir biçime kullanıldığı sistemlere, akıllı enerji sistemleri denmektedir.
Moduler sebeke nedir?
Modüler Akıllı Şebeke Platformu olarak nitelendirebileceğimiz, yazılım ve donanım entegre çalışan sistem, elektrik hatları üzerine yerleştirilen, şebekeden beslenen klamp sensörlerden faydalanarak, indüksiyon yoluyla elektrik akımını okur.Uzaktan enerji uygulamaları nedir?
Uzaktan enerji izleme, web tabanlı bir sistem kullanarak akıllı sayaçlar, veri kaydediciler, BMS ve ağ kontrol cihazları yoluyla veya bir kamu hizmeti sağlayıcısından, enerji tüketim verilerini otomatik olarak toplar.Şehirlerde elektrik tasarrufu sağlanması için neler yapılmalı?
Elektrik Faturası Nasıl Düşürülür? Elektrik Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler
- Ampulleri Gereksiz Yere Açık Bırakmayın.
- Kullanmadığınız Elektronik Eşyanın Fişini Prizden Çekin.
- Enerji Tasarruflu Ampulleri Tercih Edin.
- Yeni Beyaz Eşya Alırken Enerji Sınıfına Dikkat Edin.
Mikro Şebeke nedir ve nerelerde kullanilir?
Mikro şebeke modelleri, hastane veya üniversite kampüsü gibi kesintisiz enerji ihtiyacı olan belirli bir alanda kullanılabileceği gibi, bir ilçenin tamamını kapsayacak şekilde meskenler veya bir sanayi sitesinin enerji dağıtımını sağlayacak şekilde de uygulanabilir.