Akıllı sayaçlar nasıl satılmalı?
Akıllı sayaçlar piyasaya çıkmadan önce kullanılan mekanik sayaçlarda tüketimi bir yetkilinin gelerek okuması ve not etmesi gerekmekteydi. Sayaçlar tek tek memurlar tarafından okunduğu için hatalar ve gecikmeler de muhtemel oluyordu. Sayaçların akıllı hale gelmesiyle tüketim ölçümü, kaydı ve aktarımı daha pratik ve güvenilir hale geldi.Akıllı sayaçlar nasıl hesaplanabilir?
Akıllı sayaçlar nasıl hesaplanabilir?Eski tip mekanik sayaçlarda doğrudan kullanılan elektrik enerjisinin miktarını okuruz. Bu sayaçlarda belirtilen tüketim değeri, mekanik bir disk sistemi ile ölçülür. Akıllı sayaçlar ise ölçümü elektronik olarak yapar ve kWh cinsinden gösterir. Bu sayaçlarda bir çok değeri aynı anda ölçebilirsiniz.
Akıllı elektronik sayaçlar tek tek memurlar tarafından okunuyordu?
Akıllı elektronik sayaçlar tek tek memurlar tarafından okunuyordu?Sayaçlar tek tek memurlar tarafından okunduğu için hatalar ve gecikmeler de muhtemel oluyordu. Sayaçların akıllı hale gelmesiyle tüketim ölçümü, kaydı ve aktarımı daha pratik ve güvenilir hale geldi. Akıllı elektronik sayaçlar ile uzaktan okunabilen ve tek merkezde toplanan bilgilerin kaydı yapılabilmekte ve hata payı en aza indirilmektedir.
Elektrik sayaçlarında çalışan sayaçlar nelerdir?
Elektrik sayaçları tüketilen enerji miktarını ölçmeye yarar. Sayaçlar bağlantı gücü belirtirken kW cinsinden, harcanan elektrik enerjisini ise kilovat saat (kWh) olarak gösterirler. Elektrik dağıtım şirketleri sayaçlardan okunan miktarları kaydeder ve tedarik firmalarına aktarır.Elektrik tüketimini takip etmek için kullanılan sayaçlar nelerdir?
Elektrik tüketimini takip etmek için kullanılan sayaçlar nelerdir?Elektrik tüketimini takip etmek için sayaçlarda belirtilen değerleri anlayabilmek gerekir. Özellikle yeni yeni yaygınlaşan dijital elektrik sayaçları tüketicilere karmaşık görünse de aslında her kullanıcı sayacı vasıtasıyla elektrik tüketimini kolaylıkla takip edebilir.
Ne kadar güvenilir sayaçlar var?
Ne kadar güvenilir sayaçlar var?Dijital sayaçlar ise ölçümü elektronik olarak yapar ve bir çok değeri aynı anda ölçme imkanı sunar. Bu da tüketicilerin ilk bakışta sayacı anlamasını zorlaştırabilir, fakat göstergeleri anladığınızda çok daha güvenilir ölçüm yapabilirsiniz. Bu sayaçlarda tüketim değerleri kWh cinsinden ifade edilir.
Sayaçlar bağlantı gücü belirtirken kW cinsinden, harcanan elektrik enerjisini ise kilovat saat (kWh) olarak gösterirler. Elektrik dağıtım şirketleri sayaçlardan okunan miktarları kaydeder ve tedarik firmalarına aktarır. Tedarik şirketleri ise bu kayıtlardan hareketle faturanızı oluşturarak size gönderir.
Herhangi bir siteye sayaç kurmak gerekir?
Herhangi bir siteye sayaç kurmak gerekir?Genellikle, sayaç kurmak için eklentiyi kurup kullanıcı kayıt işlemini tamamlamanız yeterlidir. Bir site için, biri site içeriğinden, diğeriyse forumdan sorumlu olmak üzere, birden fazla CMS kullanılıyorsa sayaç kodunu CMS’lerin her birine kurmanız gerekir.