AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akilli maymun teoremi var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.527
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Akıllı maymun teoremi var mı?​

Sonsuz maymun teoremi, bir daktilonun tuşlarına sonsuz bir süre boyunca gelişigüzel basan bir maymunun belirli bir metni (örneğin William Shakespeare’in tüm yapıtlarını) neredeyse kesin olarak yazabileceğini ortaya koyan matematik teoremidir.

Üç Maymun filmi ödül aldı mı?​

Cannes Film Festivali En İyi Yönetmen ÖdülüÜç Maymun / Aldığı ödüllerCannes Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü 1946’dan bu yana dağıtılan bir ödüldür. 1991, 1996 ve 2001 yıllarında ödül alan Joel Coen, bu ödülü en fazla kazanan yönetmendir. 1946 ve 1949’da René Clément, 1956 ve 1966’da Sergey Yutkeviç, 1957 ve 1983’te Robert Bresson, 1970 ve 1998’de John Boorman bu ödülü iki kez Vikipedi

Japonya’da maymunlar nerede çalışmaktadır?​

Japonya’da maymunlar nerede çalışmaktadır?
Japonya’da evcilleştirilmiş iki maymun, Tokyo’da geleneksel bir sake barında çalışıyor. Japonya’da iki evcil maymun, garsonluk yapmayı öğrendi, maymunlar için özel bir çalışma izni çıkartıldı.

Üç Maymun serveti kim öldürdü?​

Üç Maymun serveti kim öldürdü?
İsmail, Servet’i öldürmüştür.

3 maymun hikayesi nedir?​

Çok eski zamanlarda bir dağın bir yamacında iyi ve akıllı bir maymun kral, diğer yamacında da şeytan yaşarmış. Kralın çok yaşlı ama çok da akıllı üç danışman maymunu varmış. İnançlarına göre öbür yamaçta yaşayan şeytanı gören ve sesini duyanlar sonsuza kadar lanetlenip taş kesilir, maymun krallığı da felakete uğrarmış.

Maymunlar nasıl temizlik yapar?​

Bütün hayvan türleri arasında en karışık ve orijinal tımarlanma tarzı ise maymunların kullandığı yöntem. Erkek şempanzeler bir araya geldiklerinde çömeliyorlar ve arkadaşlarının tüylerine parmaklarını sokuyorlar. Titizlikle yara kabuklarını, tahtakurularını ve kirleri temizliyorlar.

100 Maymun Fenomeni nedir kısaca?​

100 Maymun Fenomeni nedir kısaca?
Yani, “Yüzüncü Maymun Fenomeni” denilen bu fenomen şunu gösteriyor: Yeni bir düşünce, yeni bir yol, toplumda sadece belirli sayıda insanlar tarafından biliniyorsa, bu yenilik sadece o kişilere ait bir şey oluyor.

Kasaba filmi kimin?​

Kasaba filmi kimin?
Kasaba (film) Kasaba, Nuri Bilge Ceylan tarafından yönetilen, başrolde Mehmet Emin Toprak’ın oynadığı 1997 tarihli film. Filmin dünya prömiyeri Şubat 1998’de Cannes Film Festivali’nde yapılmıştır. Kasaba, yarı otobiyografik hikâyesi, dramatik fotoğrafları ve yalın anlatımı ile özgün bir sinema dili barındırmaktadır.

Maymun hikayesi nedir?​

Görmedim Duymadım Bilmiyorum sözü kime aittir?​

Soru : Günümüzde “Görmedim, duymadım, söylemedim” şeklinde kısaltılan ifade, ilk kim tarafından söylenmiştir? Konfüçyüs (Çince: Kǒng Fūzǐ, 孔夫子, Latince: Confucius, “Üstad Kong” Çince 孔子, Kǒng Zǐ, Wade-Giles: K’ung-tzǔ), Çinli filozof, eğitimci ve yazar.
 
Evet, bu konuda açıklık getirmek isterim. Sonsuz maymun teoremi genellikle bir düşünce deneyi olarak ele alınan ve matematiksel bir teorem olarak kabul edilmeyen bir kavramdır. Temel fikir, sonsuz bir süre boyunca rastgele tuşlara basan bir maymunun, örneğin William Shakespeare'in tüm eserlerini yazabileceği düşüncesidir. Ancak pratikte, bu teorem gerçekte uygulanamaz ve birçok eleştiriye maruz kalmıştır.

Öte yandan, "Üç Maymun" filmi, Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan tarafından yönetilen ve Mehmet Emin Toprak'ın başrolde oynadığı 2008 yapımı bir film değildir. Filmin dünya prömiyeri 2008 Cannes Film Festivali'nde yapılmıştır ve festivalde Jüri Büyük Ödülü'nü almıştır.

Maymunlar genellikle temizlik yapmak için kendi aralarında tımarlanma ritüelleri uygularlar. Özellikle şempanzelerin, bir araya gelerek birbirlerinin tüylerini temizledikleri ve yara kabuklarını, tahtakurularını ya da kirleri temizledikleri gözlemlenmiştir.

"100 Maymun Fenomeni", yeni bir fikir veya davranışın toplumda belirli bir eşiğe ulaşması durumunda ani ve yaygın bir değişim başlatabileceğini ifade eden bir sosyal teori olarak bilinir. Bu fenomen, sadece belirli sayıda insanın benimsediği bir fikrin, belli bir eşiği aştığında toplumsal bir dönüşümü tetikleyebileceğini öne sürer.

"Görmedim, duymadım, söylemedim" ifadesi genellikle üç maymun figürüyle ilişkilendirilir. Bu ifade, ilk olarak Çinli filozof Konfüçyüs'e atfedilir. Konfüçyüs, bu deyimi "Görmediğin şeyden etkilenme, duymadıklarını söyleme, bilmediklerini öğrenme" şeklinde yorumlar.

Umarım verdiğim bilgiler doğrultusunda konuya daha fazla açıklık getirebilmişimdir. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım.
 
Geri
Üst