akılla inanc arasında nasıl bir ilişki vardır

SoruCevap

Yeni Üye
akılla inanc arasında nasıl bir ilişki vardır

İman ve Akıl Arasındaki İlişki

Hıristiyan icin felsefedeki en temel problemlerden biri Akıl ve İmanı nasıl birbirleriyle birleştireceği sorunudur Esinleme'nin (Vahiy) filozofik gerceği belirlemedeki rolunu bilmek hayatınızı nasıl etkileyecektir? Peki aklın sorgulama yoluyla gerceği belirlemedeki rolu nedir? Bunlar kolay sorular değildir ve Hıristiyanlar bu sorulara farklı yanıtlar verdi

Orneğin bir arkadaşınız bir gun size geldi ve kendisinin Joseph Smith'in başlattığı bir inanc olan Mormonluk'a gectiğini soyledi 19yy'da Joseph Smith'e Moroni isimli bir melek gorundu ve boylece Mormonluk akımı başladı, giderek yayılarak, bugun ABD'de en hızlı yayılan akım oldu Benzer şekilde Muhammed'e mağarada Melek Cebrail gorundu ve İslamiyet başladı Ben henuz universitede oğrenciyken bir gun, bir Musluman arkadaşım titreyerek bana yaklaştı ve bilinmeyen garip dille konuşmaya başladığını soyledi Kendisi Muhammed'i ruyasında gorduğunu ve o andan itibaren Musluman olmaya karar verdiğini soyledi Hristiyanlık'ta İsa'nın doğumunu melekler mujdeledi, Meryem'e bile gorunen melek Cebrail idi

Goruyoruz ki, hayatımızda esinin cok buyuk onemi vardır İşte esinin gerceği gostermedeki rolunu bilmemiz, gerceği belirlememizde buyuk onem taşır Esin ve sorgulama (aklın gerceği arama metodu, kısaca merak ile karşılaştırabilirsiniz) terimlerinin kokenlerini bilmeliyiz 'Esin' insansal gucle ulaşılamayan ve keşfedilemeyen Tanrı'nın sahip olduğu gerceğin bize doğaustu yolla ulaştırılmasıdır 'Sorgulama' gerceği keşfetmekte kullandığımız insanın doğal yeteneğidir

Sorgulama, gerceği bilmenin bir yoludur: Anlama, keşfetme veya kanıtlama İman da aynı şekilde gerceği bilmenin bir yoludur Hicbir insan imana sahip olmadan yeryuzunde yaşamadı Hepimiz imanın oğretmenlere, arkadaşlara, koşe yazarlarına, politikacılara guvenme olduğunu biliyoruz

Gerceğin bulunmasına yonelik sorunu cozmek, iman ve sorgulamayı bir araya getirince karşımıza 5 farklı grup cıkıyor Bunu anlayabilmek icin ortaokul matematiğindeki kumeleri bilmeniz bile yeterlidir

Cevap: akılla inanc arasında nasıl bir ilişki vardır

cok kotu daha 5 sınıfım ben bundan ne anlıyayım

Geri