- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.857
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Akıl sağlığı nasıl toparlanır?
- Ruh sağlığınızı korumak için uzmanından 10 altın öneri.- Kendinizi Tanıyın. Tıpkı bedenimizi tanımak, güçlü ve güçsüz yönlerini fark etmek gibi psikolojik yapımızı da tanımalıyız.
- Değişime Açık Olun.
- Dürtülerinizi Kontrol Edin.
- Engelleri Kabul Edin.
- Hayır Diyebilin.
- Üretken Olun.
- Geçmiş ve Gelecek Arasında Denge Kurabilin.
Akıl ve ruh sağlığını korumak için neler yapılmalıdır?
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve herkesin gündelik yaşamını kökten değiştiren salgında akıl sağlığınızı korumak için şu 10 adımı takip edebilirsiniz:
- Uykunuza dikkat edin.
- Düzen oluşturun.
- Zihninizi sakinleştirin.
- Konuşmanıza dikkat edin.
- Merhametli olun.
- Bedeninizi hareket ettirin.
- Haberlere seçici yaklaşın.
Ruhsal denge nasıl sağlanır?
Ruhsal dengeyi nasıl elde edebileceğinizden bahsetmeden önce, ruhsal dengenin ne anlama geldiğine bir bakalım.- Ruhsal Denge Nedir?
- Daha Odaklı ve Dikkatli Olun.
- Yoga Yapın.
- 3.Rutinler Odaklanmanızı Sağlar.
- 4.Kendinizi Benzer Düşünen İnsanlarla Çevreleyin.
- 5.Dışarı Çıkın.
- 7.Daha Derin Anlamlar Arayın.
- 8.Olumlu Düşünün.
Bir insan akıl sağlığını nasıl kaybeder?
Bu metafordan yola çıkarak diyebiliriz ki, akıl sağlığının bozulması, donanımdaki veya yazılımdaki bozulmadır. Genetik faktörler, fiziksel travmalar, kullanılan ilaçlar gibi birçok etken donanımın bozulmasına ve donanımdaki bozukluğa bağlı olarak yazılımın da hata vermesine neden olur.
Ruhsal denge ne demek?
İç benlik dengesi olarak da adlandıracağımız ruhsal denge, bireyin varoluşçu yaklaşımla kendisiyle ve çevresiyle bütünleşmesinin temellerine odaklanır. Ruhsal alan diğer tüm bütünsel alanların merkezinde olduğundan, doğru şekilde beslenmesi ve tatmin edilmesi çok önemlidir.Ruh sağlığını ne bozar?
Genetik faktörler, fiziksel travmalar, kullanılan ilaçlar gibi birçok etken donanımın bozulmasına ve donanımdaki bozukluğa bağlı olarak yazılımın da hata vermesine neden olur. Zihinsel engellilik, otizm, şizofreni ve pek çok bipolar (manik-depresif) bozukluğun kökeninde donanımsal bozukluk vardır.