Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akil hastasi hastaneye nasil yatirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akıl hastası hastaneye nasıl yatırılır?​

Hastaneye yatırma ve düzenli takip Takip için hastanın izni gerekir ama hastaneye yatırmak için ailenin onayı yeterlidir. Genellikle hastalığın reddi ve içgörü yoksunluğu nedeniyle hastaneye yatış aile için zor olmaktadır. Gerekirse kolluk güçlerinden ve/veya ambulans hekimlerinden yararlanmak gerekebilir.

Akıl hastalarının hastaneye sevkini kim yapar?​

Belediye kanununda belediye zabıtasının, köy kanununda köy muhtarının, Polis vazife ve selahiyeti kanununda polisin, CMUK’a göre hakim ve savcıların, akıl hastalarının başkalarının mal ve can emniyetini tehtid ettiğinde veya suç işlediğinde gereken işlemi yapma (hastaneye yatırma, sevk) yetkileri vardır.

Akıl hastanesine hangi hastalar yatış?​

Akıl hastanesine hangi hastalar yatış?
Doç. Dr. Semra Baripoğlu, benzer nedenlerle doğum sonrası depresyon, ağır kaygı bozukluğu, ağır şiddette seyreden obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu, yeme bozukluğu, madde kullanımına bağlı zehirlenme ya da diğer psikiyatrik durumlarda da yatarak tedavinin gerekli olduğunu ifade etti.

Psikolojisi bozuk birini hastaneye nasıl yatırılır?​

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan düzenlemeye göre, ağır ruhsal bozukluğu bulunan hasta, psikiyatrik “acil durum” olarak değerlendirilecek ve il içinde 112 tarafından hastaneye nakledilecek. Sağlık Bakanlığı, ruh hastalıklarının sevk ve takiplerinde yapılacak iş ve işlemlerle ilgili genelgede değişikliğe gitti.

Şizofrenler akıl hastanesine yatar mı?​

Şizofreni hastaları her zaman hastanede yatarak tedavi edilir.

Akıl hastası nereye şikayet edilir?​

Akıl hastası nereye şikayet edilir?
Ağır psikiyatrik hastaya 112 hizmeti.
Depresyon hastaları hastaneye yatar mı?​
Psikiyatrik hastalıklar arasında, tedaviye en kolay cevap alınanlardan biridir. Ancak tüm depresyon olgularının yaklaşık %10 kadar bir kısmında tablo şiddetlidir, ya da tedaviyi güçleştiren bir faktör vardır. Bu durumlarda tıbbi aciliyet nedeniyle yatarak tedavi tercih edilir.
Akıl hastanesinde çalışanlara ne denir?​
Psikiyatri hekimi Ruhsal rahatsızlıkların önlenmesi, tanınması, tedavi edilmesinde ve rehabilitasyonunda çalışan tıp fakültesi mezunu psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamlamış hekimdir. Psikiyatri hekimi, 6 yıllık tıp fakültesinden mezun olmuş ve ondan sonra 4-5 yıl psikiyatri ihtisası yapmış hekimlere denir.

Kliniğe nasıl yatılır?​

Kliniğe nasıl yatılır?
Yatarak tedavi kararını, hastanın durumuna göre doktor verir. Yatış gerekliyse, bu önerisini hasta ve ailesine bildirir. Hastalığının farkında olan ve tedavi isteği olan olgular, doktorun önerisi ile, kendi istekleriyle yatarak tedaviyi kabul ederler.

Psikolojisi bozuk insan nereye şikayet edilir?​

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan düzenlemeye göre, ağır ruhsal bozukluğu bulunan hasta, psikiyatrik “acil durum” olarak değerlendirilecek ve il içinde 112 tarafından hastaneye nakledilecek.

Akıl hastalarına ceza verilir mi?​

Akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak, bu kişiler hakkında güvenlik tedbirine hükmolunur (TCK m.32/1).
 
Akıl hastalığı yaşayan bireylerin hastaneye yatırılması ve tedavisi konusunda oldukça detaylı ve bilgilendirici bir yazı okudum. İçeriğin bazı bölümlerini aşağıda özetlemek istiyorum:

1. **Hastaneye Yatış Süreci:** Hastaneye yatırma ve düzenli takip için hastanın izni gerekmektedir, ancak hastanın reddetmesi durumunda ailenin onayı yeterli olabilmektedir. Zor durumlar söz konusu olduğunda kolluk güçleri ve ambulans hekimleri gerekebilir.

2. **Hastaneye Sevk Yetkileri:** Akıl hastalarının başkalarının can ve mal emniyetini tehdit ettiği durumlarda belediye zabıtası, köy muhtarı, polis, hakim ve savcılar gibi kurumlar tarafından hastaneye sevk işlemi yapılabilmektedir.

3. **Akıl Hastanesinde Yatan Hastalar:** Doç. Dr. Semra Baripoğlu'nun ifadesine göre, doğum sonrası depresyon, ağır kaygı bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu, yeme bozuklukları, madde bağımlılığı gibi durumlar akıl hastanesinde yatarak tedavinin gerekli olduğu durumlar arasındadır.

4. **Ruhsal Bozukluğu Olanların Yatışı:** Ağır ruhsal bozukluğa sahip bireyler, psikiyatrik acil durum olarak değerlendirilerek 112 tarafından hastaneye nakledilebilmektedir. Sağlık Bakanlığı ilgili düzenlemeleri yapmaktadır.

5. **Şizofreni Hastaları:** Şizofreni hastaları genellikle hastanede yatarak tedavi edilirler.

6. **Şikayet Prosedürü:** Ağır psikiyatrik sorunları olan bireylerin hastaneye nakledilmesi veya tedavi edilmesi için 112 hizmetinden yararlanabilirler.

7. **Depresyon Hastalarının Yatışı:** Depresyon hastalarının tedavisinde yatarak tedavi yöntemi, şiddetli vakalarda veya tedaviyi güçleştiren faktörlerin varlığında tercih edilebilir.

8. **Akıl Hastanesi Çalışanları:** Psikiyatri hekimleri, ruhsal rahatsızlıkların önlenmesi, tanınması, tedavi edilmesi ve rehabilitasyonunda çalışan ve psikiyatri ihtisası yapmış tıp fakültesi mezunu hekimlerdir.

9. **Ceza ve Akıl Hastalığı:** Akıl hastalığı nedeniyle suç işleyen kişilere ceza verilmez, ancak güvenlik tedbirine hükmedilebilir.

Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz, ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemeleri ve rehberleri de size yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst