AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akil hastaliginin belirtileri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.658
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Akıl hastalığının belirtileri nelerdir?​

Psikolojik sorun belirtileri nelerdir?
- kas ağrıları
- yorgunluk, halsizlik.
- umutsuz hisse kapılma.
- kişilerle iletişim kurmaktan kaçınma.
- duş almak ve yemek yemek gibi rutin işleri yapmakta zorlanma.
- iştahsızlık ya da iştahın çok fazla artışı
- uyku düzeninde bozulma ve uykudan yorgun uyanma.

Bir kişinin ruh hastası olduğunu nasıl anlarız?​

Bir kişinin ruh hastası olduğunu nasıl anlarız?
Ruhsal hastalıklar sıklıkla uyku ve beslenme düzenini olumsuz etkiler. Aşırı yeme ya da iştah kaybı, çok fazla uyumak ya da geceleri uykuya dalmakta güçlük çekmek de, uzun süreli gözlemlendiğinde ruhsal hastalık belirtisi olarak değerlendirilebilir.

Akıl hastalığı nelerdir?​

Akıl hastalığı nelerdir?
Akıl hastalığının çeşitleri Ana türlerden bazıları depresyon, endişe, şizofreni, iki kutuplu ruh hali rahatsızlığı, kişilik rahatsızlığı ve yeme rahatsızlığıdır. En çok görülen akıl hastalıkları endişe ve depresif rahatsızlıklardır.

Çocukluk depresyonu nasıl oluşur?​

Bağlanmanın oluşması, fiziksel temas, göz teması o kişinin çocuğa yaklaşımı, çocukla kurduğu ilişkiyi içeriyor. Bu bağlanma gerçekleştiği zaman, bebeğin kendine ve dış dünyaya güveni oluşuyor ama bu sağlıklı gerçekleşmezse çocukluk depresyonu ya da iletişim bozuklukları ortaya çıkabilmektedir. Çocukluk Depresyonu Her Yaş Döneminde Olabilir Mi?

Hangi yaşta depresyon yaşar?​

Hangi yaşta depresyon yaşar?
Depresyon farklı yaşlarda çok farklı belirtiler gösteriyor. Özellikle çocuklarda bu durum daha belirgindir. 4 yaşındaki çocukta depresyon yaşar ve bu yaşta belirtisi farklıdır, 11 yaşındaki çocukta depresyon yaşar ve yine bu yaşta belirtisi farklıdır. Çocukluk depresyonu her yaş döneminde farklı belirtilerle kendini gösterir.

Peki, depresyon tedavisi ne işe yarar?​

Peki, depresyon tedavisi ne işe yarar?
Biyolojik bir hastalık olarak kabul edilen depresyon, diğer tıp disiplinlerin çoğunu doğrudan ilgilendiriyor. Öyle ki, birçok hastalığa eşlik eden veya neden olan depresyon tedavisiyle diğer hastalıklar da iyileşiyor. Bu durum, psikiyatrinin tıpla bütünleşmesi ve beden ve ruh bütünlüğünün birlikte düşünülmesi gerekliliğini ortaya çıkarıyor.

Bebekte depresyon nasıl anlaşılır?​

Bebekte Depresyon Nasıl Anlaşılır? Depresyonun kendisini göstermesi bebekler çok farklı iken büyükler de farklıdır. Bebeklerin depresyona girmesinde gözden kaçan fark küçük çocuğun kendini ifade edememesidir. Depresyona giren bebek nasıl anlaşılır?
 
Akıl hastalığı, bireyin düşünceleri, duyguları, davranışları ve ilişkileri üzerinde ciddi bir etkisi olan rahatsızlıklar bütünüdür. Bireyin günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyebilen çeşitli türleri vardır. Bazı belirtiler şunlar olabilir:

1. **Depresyon**: Depresyonda olan bir kişi genellikle sürekli üzgün, umutsuz ve değersiz hisseder. İştahında değişiklikler, uykusuzluk veya aşırı uyuma, enerji eksikliği gibi belirtiler de depresyonun göstergelerindendir.

2. **Endişe Bozukluğu**: Endişe bozukluğu yaşayan kişiler aşırı endişeli, gergin ve kontrol edilemeyen korkular içinde olabilirler. Fiziksel belirtiler arasında kas gerginliği, uyku sorunları ve sindirim bozuklukları sayılabilir.

3. **Şizofreni**: Şizofreni, gerçek ile düşler arasındaki sınırların bulanıklaştığı bir zihinsel durumdur. Kişiler arası iletişim sorunları, gerçeklikten kopma, düşünce bozuklukları gibi belirtiler gözlemlenebilir.

4. **Bipolar Bozukluk**: İki kutuplu ruh hali bozukluğu olarak da bilinen bipolar bozukluk, manik ve depresif dönemler arasında gidip gelme şeklinde belirtiler gösterir. Manik dönemlerde kişi aşırı enerjik ve hedefsiz aktivitelere yönelebilir, depresif dönemlerde ise aşırı üzgün, umutsuz ve enerjisi düşük olabilir.

5. **Kişilik Bozuklukları**: Kişilik bozuklukları, kişinin düşünce, duygu ve davranışlarında kalıcı ve esnek olmayan bir desen içinde olması durumudur. Örneğin, obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu olan bir kişi aşırı düzenli olabilir ve kontrolsüz olumsuz düşünceler yaşayabilir.

Akıl hastalığının belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve kesin teşhis için bir uzmana danışılması önemlidir. Unutmayın, akıl hastalıkları herhangi bir utanç kaynağı değildir ve tedavisi mümkündür. İyi bir destek almak ve profesyonel yardım aramak önemlidir.
 
Geri
Üst