- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Akciğerdeki nodüller nasıl yok olur?
Düz ve oval bir dokuya sahip olan nodüller genellikle bir süre sonra kendiliğinden kaybolmaktadır. Bu nedenle iyi huylu akciğer nodülleri için herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmamaktadır.Akciğer kalsifikasyon nedir?
Nodülün yapısında kalsifikasyon (kireçlenme), çoğunlukla iyi huylu olduğu anlamına gelir. Başlıca bu özelliklerine bakarak görülen nodülün kanser riskini tayin etmek çok önemlidir. Nodülün özelliklerine göre hastanın tomografi ile takip edilmesi mi, yoksa biyopsi yapılması mı gerekli bunun kararının verilmesi gerekir.Kalsifikasyon ne anlama gelir?
Kalsifikasyon tıpta bir dokunun sertleşmesi ve kemiksi bir doku haline gelmesi anlamında kullanılır.
Kalsifikasyon alanı nedir?
Kalsiyum tuzları diş ve diş çevresinde birikebilir. Bu birikim zamanla sertleşir. Bu sertleşme durumu da kalsifikasyon olarak adlandırılır. Genelde ağız ve diş sağlığı ile ilgilenenlerin her daim aşina oldukları bir durumdur.
Akciğer tedavisinde kalsifik nodül adı verilir?
Akciğerlerde tomografi veya emar sonuçlarında gözlemlenen tanımsız kitlelere kalsifik nodül adı verilir. Bu tip nodüller genellikle iyi huylu etkiler gösterir. Ancak bazı türleri kanser hücreleri taşıyabilir ve bu durum hasta için ciddi tehlikeler doğurabilir.Kalsifikasyon içeren nodüllerin tedavisi nelerdir?
Kalsifikasyon içeren nodüllerin görüldüğü bir diğer bölge ise tiroid bezleridir. Bu duruma zamanında müdahale edilmemesi ciddi lezyonlara sebep olabilmektedir. Tiroid bezlerinde oluşan kalsifik nodülün zamanında teşhis ve tedavisi oldukça önemlidir. Çünkü bu alanda gelişen olgu çeşitli kalp ve damar hastalıklarını tetikleyebilmektedir.Akciğerde var olan nodüllerin iyi huylu olduğu belirlenilir.?
Akciğerde var olan nodüllerin iyi huylu mu yoksa kötü huylu olduğu belirlendikten sonra tedavi ile alakalı planlama sürecine geçilir.
Akciğer nodülleri ile değerlendirilmektedir.?
Akciğer nodülleri, göğüs boşluğunun iç kısmını gözlemlenmesini sağlayan göğüs röntgenleri ve farklı açılardan, derinliklerden alınan vücudun görüntülerini üreten bilgisayarlı tomografi (CT taramaları) ile değerlendirilmektedir.