AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akciger Lobektomisi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akciğer Lobektomisi nedir?​

Lobektomi akciğer, karaciğer, tiroid bezi gibi organlardan cerrahi müdahaleyle bir lobun tamamen çıkarılıp alınmasını belirten bir tıbbi terimdir. Söz konusu organ akciğer olduğunda özel “pnömonektomi” terimi, beyin olduğunda ise “anterior temporal lobektomi” terimi kullanılır.

Wedge rezeksiyonu ne demek?​

D-Wedge Rezeksiyon: Akciğerin bir lobunda tespit edilen lekelerin, bezelerin, yaraların patoloji tanısını koymak için sınırlı akciğer bçlgesinin cerrahi işlemle çıkarılmasına wedge – kama rezeksiyon denir.
Torakotomi, göğsün açılarak çeşitli işlemlerin uygulandığı cerrahi yöntemin adıdır. Torakotomide göğüs kafesi açılarak kafes içerisindeki organ ve dokular üzerinde çeşitli cerrahi prosedürler uygulanır. Göğüs ya da diğer adıyla toraks bölgesinde yer alan organlara torasik organlar adı verilir.
Sağ posterolateral torakotomi nedir?
Posterolateral torakotomi çoğu göğüs cerrahi için standart bir kesidir. Posterior diyaf- ragmatik sulkus ve hemitoraksın apekside dâhil olmak üzere tüm göğüs kavitesi için mükemmel bir görüş alanı sağlar. Genellikle insizyon akciğerin majör fissürüne denk gelen 5. interkostal aralık boyunca yapılır.
Wedge rezeksiyon nedir kadın doğum?
Diğer bir cerrahi yöntem ise wedge rezeksiyon denilen overden üçgen şeklinde bir parça çıkartılmasıdır. Cerrahi tedavide amaç yumurtalıkları rahatlatarak yumurtlamayı ve adet düzenini sağlamaktır. Bu tedaviler sonrasında gebelik şansı da artmaktadır.

Videotorakoskopi wedge rezeksiyon nedir?​

Video Yardımlı Göğüs Cerrahisi göğüs cerrahisi işlemlerinde, plevral biyopsi, akciğer rezeksiyonları gibi değişik endikasyonlar ile yaygın olarak kullanılmaktadır. Videotorakoskopi operasyonu, genelde akciğerde tespit edilen şüpheli kitleden biyopsi örneği almak veya kitlenin tamamını almak için yapılıyor.

Akciğer kanserini yenen var mı?​

Kuru öksürük şikâyetiyle gittiği doktorda 4. evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen Çelik, “Umudumu yitirmedim, tedaviyi harfiyen yaptım ve yaşama sımsıkı sarıldım. Bu şekilde kanseri yendim” diyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 100 bin erkek, 65 bin kadın olmak üzere yaklaşık 165 bin kişi kansere yakalanıyor.

Geri