AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akciger kanserinde kemoterapi ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akciğer kanserinde kemoterapi ne kadar sürer?​

Kemoterapi yaklaşık altı ay boyunca her 3 haftada bir verilir.

Lobektomi hangi durumlarda yapılır?​

Akciğerde lobektomi genellikle abseler, tümörler, kistler veya bronşiyektazi gibi hastalıklar söz konusu olduğunda uygulanır. Beyinde ise genelde hipokampal skleroz ve temporal lob tümörleri için uygulanır.

Akciğer kanserinden kurtulan var mı?​

Akciğer kanserinden kurtulan var mı?
Hastalar, 1cm altındaki tümörlerde ve 3cm’den küçük tümörlerde p, akciğer içerisinde bir lenf bezi sıçraması varsa P ve mediastinal tek lenf bezi metastazı varsa 5-40 oranında bu hastalıktan tamamen kurtulma yani kür şansına sahiplerdir.

Ameliyat sonrası akciğer kendini yeniler mi?​

Ameliyat sonrası akciğer kendini yeniler mi?
Gerekiyorsa hastanın bu süreçte bir uzmana başvurarak psikolojik destek alması da önerilir. Ameliyat sonrasındaki yeni düzene alışma süreci ortalama 6 ay ila 1 yıl sürer. Vücut bu zaman zarfında kendini tek akciğer ile yaşamaya tamamen uygun hale getirir.

Akciğer kanserinde kemoterapi ne zaman başlar?​

Akciğer kanseri tedavisi, hastalığın saptandığı evreye göre yapılmaktadır. I, II ve IIIA evrelerinde cerrahi tedavi ilk seçenektir. Evre IIIB ve IV. evrede kemoterapi ve radyoterapi seçenekleri ortaya çıkmaktadır.

4 evre akciğer kanserinden kurtulan var mı?​

Beş yıllık sağkalım oranı – yani, evre 4 akciğer kanseri tanısından beş yıl sonra hayatta olması beklenen insanların yüzdesi – sadece yüzde 4’dür (ABD istatistikleri). Sayılar oldukça düşük gelebilir, fakat günümüzde 4. evre akciğer kanseri olup uzun süre hayatta kalan çok sayıda insan vardır.

Akciğer lobektomi ameliyatı nedir?​

Akciğer lobektomi ameliyatı nedir?
A-Lobektomi: Akciğer kanseri sadece akciğerin bir bölgesinde (lobunda) ise bu lobun cerrahi olarak çıkarılmasına “lobektomi” denir.

Akciğer ameliyatı hangi durumlarda yapılır?​

Akciğer ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
Akciğer kanseri, tümör ve kistler için akciğer ameliyatları yapılır. Genellikle bu tür hastalıklarda kapalı akciğer ameliyat yöntemi tercih edilir. Açık akciğer ameliyatında ise göğüste bir kesi işlemi yapılarak, akciğerle bire bir temasa girilir.

Akciğer kanseri olan biri iyileşir mi?​

Hayati tehlikesi yüksek kanser türleri arasında sayılan akciğer kanseri, son dönemlerde ortaya çıkan yeni tedavi yöntemleri ve erken teşhis olanakları sayesinde iyileşme oranı her geçen gün artan bir hastalıktır.

Akciğer kanseri olan bir kişi ne kadar yaşar?​

Küçük hücreli akciğer kanserinde sınırlı evre kemoterapiler ile ortalama 14 ile 20 ay arasında sağ kalım süresi sağlanırken, yaygın evre dediğimiz ileri evrede sağ kalım süreleri en fazla 9-11 ay kadar olmaktadır. Yaygın evre küçük hücreli akciğer kanserinde iki yıllık sağ kalım oranı yaklaşık yüzde 4 civarındadır.

Akciğer kendi kendini yeniler mi?​

Akciğer kendi kendini yeniler mi?
Bilindiği üzere ciğerlerde kendini yenileme özelliğine sahip. Karaciğer kendini 6 ayda yenilerken, akciğerin kendini yenileme süresi 1 yıl. İç organlar gibi iskelet sistemi de kendini yeniliyor.

Akciğer tamamen alınır mı?​

Akciğer tamamen alınır mı?
Bekar, “Akciğer kanserlerinin tedavisinde; ameliyatla akciğerin, sağ ya da sol, bir tanesi tamamen çıkarılabilir ve hasta tek akciğer ile yaşamını sürdürebilir.

Akciğer kanseri ne kadar sürede iyileşir?​

Küçük hücreli akciğer kanserinde sınırlı evre kemoterapiler ile ortanca 14 ile 20 ay arasında sağ kalım süresis ağlanırken, yaygın evre dediğimiz ileri evrede ortanca sağ kalım süreleri en fazla 9-11 ay kadar olmaktadır. Yaygın evre küçük hücreli akciğer kanserinde iki yıllık sağ kalım oranı yaklaşık %4 civarındadır.

3 kür kemoterapi ne kadar sürer?​

Kemoterapi belirli aralıklarla kürler halinde gerçekleştirilir. Bunlar haftada bir kür ya da 2 ve 3 haftada bir kür gibi gerçekleştirilir. Ortalama 5 veya 6 kür toplamda 6 aylık bir süreci kapsayabilmektedir. Diğer bir ifade ile 5 ila 10 hafta arasında değişkenlik gösteren farklı kemoterapi kürleri ön plana çıkar.

4 evre kanseri yenen var mı?​

4 evre kanseri yenen var mı?
Kanser, yılda 150 bine yakın vatandaşımızı öldürüyor. Tabii, bu hastalığın pençesinden kurtulanlar da yok değil. İçinde olduğumuz ‘Kanser Haftası’nda kanser mücadelesini kazanarak hayata tutunanların öykülerini dinledik. Onlardan biri de 4. evre kanseri immünoterapiyle yenen isimlerden 45 yaşındaki Atilla Çelik.
 
Merhaba! Akciğer kanseri tedavisinde kemoterapinin süresi ve sıklığı hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir. Genellikle kemoterapi, yaklaşık altı ay boyunca her 3 haftada bir uygulanır. Ancak bu süreç kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Akciğer kanserinde lobektomi ameliyatı genellikle abseler, tümörler, kistler veya bronşiyektazi gibi hastalıklar söz konusu olduğunda uygulanır. Bu ameliyat, akciğerin bir bölgesinde (lobunda) tümör varsa o bölgenin cerrahi olarak çıkarılmasını ifade eder.

Akciğer kanserinden tamamen kurtulan insanlar varlığına örnek olarak, 1 cm altındaki küçük tümörlerin varlığında ve belirli lenf bezleri metastazının olmadığı durumlarda, hastaların bu hastalıktan tamamen kurtulma şansına sahip olduğu belirtilmektedir.

Ameliyat sonrasında akciğer kendini yenileyebilir ancak bu süreçte uzman bir doktorun rehberliğinde ve gerekirse psikolojik destek alarak sağlıklı bir iyileşme süreci geçirilmesi önemlidir. Vücut genellikle ameliyat sonrası 6 ay ila 1 yıl içinde kendini yeni düzene adapte eder.

Kemoterapi veya diğer tedavi seçenekleri, akciğer kanserinin evresine göre belirlenir. Erken evrelerde genellikle cerrahi tedavi tercih edilirken, ileri evrelerde kemoterapi ve radyoterapi gibi seçenekler ortaya çıkabilir.

Son olarak, akciğer kanseri gibi ciddi bir hastalıkta tedavi süreci kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle, hastaların doktorlarıyla düzenli iletişim halinde olmaları ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgi alarak kendilerini güvende hissetmeleri önemlidir.
 
Geri
Üst