- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.001
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Akciğer kanserinde hangi vitaminler kullanılır?
Akciğer kanserine karşı vitaminlerin ilki B vitaminleridir. B vitamini içeriği yüksek bir beslenme sürdürmek vücudun akciğer kanseriyle savaşmasına yardımcı olabilir. B vitaminleri tam tahıllı gıdalarda, muzda, patates türlerinde, yulafta ve hindi etinde bulunurlar.Kanser hastaları vitamin hapı kullanabilir mi?
Kanser hastalarında yüksek doz vitamin C’ nin zararlı etkileri olduğu, yaşam süresinde ek katkı sağlamadığı ve bazı kemoterapilerin etkinliğini azaltabileceği gösterilmiştir. Uygulanmasından kaçınılmalıdır.C vitamini kanseri besler mi?
Yapılan çalışmalarda C vitamininin kanserli hastalarda bir etkisinin olmadığının belirlendiğini aktaran Sağlam, şu bilgileri verdi: “C vitamini kanserin tedavisinde ve önlenmesinde kullanılmamalıdır. Çalışmalar, hiçbir yararı olmadığını göstermiştir.
Kanser hastalarına hangi vitamin iyi gelir?
Vücudun sağlıklı gelişmesi için önemli bir kaynak olan E vitamini, kansere karşı koruyucu vitaminlerin başında geliyor.Kemoterapi sırasında hangi vitaminler kullanılır?
Hastaların kemoterapi öncesi yüzde 20’si C vitamini kullanırken kemoterapi sırasında yüzde 12’si kullanmış. Tedavi sırasında Vitamin E ve A alan hasta oranı yüzde 10 olarak saptanmış. Vitamin C, A, E, karoten veya Koenzim Q10kullanımı yüzde 17, multivitamin kullanımı ise yüzde 44 saptanmış.Akciğer hastaları ne yememeli?
Karbonhidrat içeriği yüksek besinlerin fazla tüketimi vücutta karbondioksit miktarını arttırarak akciğere daha fazla yük getirir ve solunum güçlüklerine neden olur. Pilav, makarna, börek, ekmek, kek, poğaça gibi nişastalı ve unlu besinler ile şeker ve şekerli yiyeceklerin tüketimi azaltılmalıdır.
Ciddi yan etkileri pek yok. Çok fazla alındığında bulantı ve ishale neden oluyor. Ayrıca karın ağrısı, idrarda yanma, deride hassasiyet görülebilir. C vitamini yüksek dozda tüketildiğinde B vitaminini azaltıyor, bu nedenle kimi toksik etki yapan vücutlarda böbrek taşı oluşmasına neden oluyor.
Yapılan çalışmalara göre olası antikanser etkisinin ortaya çıkması için önerilen serum vitamin D düzeyi 30 ng/mL -150 ng/ml arası olup bunun için gerekli D vitamini dozu günlük 1000 IU’dir (5-7). Kanser tedavisi çok yönlü bir tedavidir.