AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akciger kanseri aci verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akciğer kanseri acı verir mi?​

Akciğer kanserinin en genel belirtisi inatçı öksürüklerdir. Bunun dışında göğüs ağrısı, nefes darlığı, ateş, ses kısıklığı, yüz ve boyunda şişme, omuz ve kol ağrısı, sırt ağrısı, yutma güçlüğü ve kanlı balgam gibi bulgular da akciğer kanseri belirtileridir.
Akciğer kanseri için ne yapılmalı?
Akciğer kanseri tedavisi Cerrahi, radyoterapi, kemoterapi, immünoterapi gibi farklı tedavi seçenekleri vardır. Bu tedaviler tek başına ya da birkaçının kombinasyonu şeklinde uygulanabilir. Eğer akciğer kanseri risk grubunda yer alıyorsanız düzenli tarama planı için bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı tavsiye ederiz.

Akciğer kanseri ameliyatı nasıl yapılır?​

Akciğer kanseri ameliyatından sonra nelere dikkat edilmesi gerekir, ilaçlar hangi düzen içinde kullanılmalıdır ve diğer detaylar hakkında hasta bilgilendirilir. Bu bilgiler ışığında sağlıklı bir iyileşme süreci geçirilir. Akciğer kanserinde ameliyat, akciğer dokusunda anormal olan hücrelerin hızlı büyümesinden kaynaklı olarak yapılır.
Akciğer ameliyatı iki yöntem ile yapılmaktadır.?
Akciğer ameliyatı iki yolla yapılmaktadır. kapalı yöntem ve açık ameliyatlar olmaktadır. Hangi cerrahi yöntem kullanılacağına hastalığınızın boyutu sonucunda karar verilmektedir. Akciğer ameliyatları günümüzde toraskopi (VAKS) kapalı yöntem ve Torakotomi açık yöntem ile gerçekleştirilmektedir.
Akciğer kanseri, hiatal herni onarımı, akciğerlerin çevresinde oluşan aşırı sıvı, timus bezi çıkartılması gibi hastalıklarda kullanılmakta olan bir yöntem olmaktadır. Hastanın genel anestezi ile uyutulduktan sonra tedavi etmek amacıyla minimal invaziv tekniğidir. Kamera yardımıyla kişilerde açılan kesiklerden içeriye girilerek akciğere ulaşılır.
Akciğer çıkarıldıktan sonra ameliyat yapılır.?
Hastanın ameliyat süresi yaklaşık olarak 2 ile 5 saat arasında değişmektedir. Akciğer çıkarıldıktan sonra kaburgalar yerine konulur ve kesi dikiş ya da zımba yöntemi ile kapatılır. Ameliyat işlemi bittikten sonra hasta 2 gün boyunca yoğun bakımda kalmalıdır.
 
Geri
Üst