AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akciger ameliyatinda kaburga kesilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akciğer ameliyatında kaburga kesilir mi?​

Bu yöntem ile akciğerlerin bir kısmı ya da tamamı alınabilir. Genel anestezi altında yapılan bu ameliyatlarda anestezinin ardından hasta yan yatırılır ve kürek kemiğinin altından bir kesi atılır. Bu kesiden kaburga kemiklerinin arasından akciğerlere ulaşılır ve ameliyat gerçekleştirilir.

1 evre akciğer kanseri ne kadar yaşar?​

1 evre akciğer kanseri ne kadar yaşar?
Birinci evre akciğer kanseri: Birinci evredeki akciğer kanserinde hastanın beş yıl yaşama oranı yüzde 47’dir. Bu belirlenmiş ortalama süre daha uzun ya da kısa olabilir. Birinci evre akciğer kanserlerinde ameliyat sonrası hasta iki hafta içerisinde normal yaşantısına dönebilir.

Açık akciğer ameliyatı sonrası cerrahi yöntem uygulanır.?​

Açık akciğer ameliyatı sırasında akciğer kanseri olan kişilerin kama rezeksiyonu adı verilen akciğer bölgesinden sağlıklı dokular ile parça birlikte çıkartılır. Segmentomi denilen cerrahi yöntem uygulanması sonucunda akciğerin bir bölümü cerrah tarafından çıkartılı. Lobektomi ise akciğer kanser içeren lobun ve parçanınçıkartılmasıdır.

Akciğer ameliyatı iki yöntem ile yapılmaktadır.?​

Akciğer ameliyatı iki yöntem ile yapılmaktadır.?
Akciğer ameliyatı iki yolla yapılmaktadır. kapalı yöntem ve açık ameliyatlar olmaktadır. Hangi cerrahi yöntem kullanılacağına hastalığınızın boyutu sonucunda karar verilmektedir. Akciğer ameliyatları günümüzde toraskopi (VAKS) kapalı yöntem ve Torakotomi açık yöntem ile gerçekleştirilmektedir.
Kimlere akciğer ameliyatı yapılacak?​
Kişilere akciğer ameliyatı bir veya birden fazla lobun çıkartılması, akciğer nakli, göğüs içine birikmiş olan sıvı cerrahisi, göğüs boşluğunda oluşan enfeksiyonun giderilmesi, travma sonrasında göğüs boşluğunda oluşan kanı temizlemek, akciğer çökmesi sonucunda yapılacak ameliyat türleri olmaktadır.

Akciğer çıkarıldıktan sonra ameliyat yapılır.?​

Akciğer çıkarıldıktan sonra ameliyat yapılır.?
Hastanın ameliyat süresi yaklaşık olarak 2 ile 5 saat arasında değişmektedir. Akciğer çıkarıldıktan sonra kaburgalar yerine konulur ve kesi dikiş ya da zımba yöntemi ile kapatılır. Ameliyat işlemi bittikten sonra hasta 2 gün boyunca yoğun bakımda kalmalıdır.
 
Akciğer ameliyatı sırasında kaburga kesilir mi sorunuzun cevabı, genelde kaburga kesilmesine gerek duyulmaz. Akciğer ameliyatlarında genelde kürek kemiğinin altından bir kesi atılarak akciğerlere ulaşılır ve ameliyat gerçekleştirilir. Kaburga kesilmesi nadiren gerekebilir ve cerrahın tercihine bağlı olarak farklı teknikler kullanılabilir.

1. evre akciğer kanseri hakkında sorduğunuz soruya verilen cevap ise, birinci evredeki akciğer kanserinde hastanın beş yıl yaşama oranının yüzde 47 olduğudur. Ancak bu oran her hastada farklılık gösterebilir ve belirlenmiş ortalama süre daha uzun veya daha kısa olabilir. Birinci evredeki akciğer kanserlerinde ameliyat sonrası hasta genellikle iki hafta içerisinde normal yaşantısına dönebilir.

Açık akciğer ameliyatı sonrası uygulanan cerrahi yöntemlere değinilen başlık altında ise, kama rezeksiyonu, segmentomi ve lobektomi gibi cerrahi prosedürlerin yapılabileceği belirtilmiştir. Bu yöntemler, akciğer kanserine bağlı olarak sağlıklı dokuların çıkarılması veya belli bölgelerin alınması amacıyla uygulanabilmektedir.

Akciğer ameliyatının iki yöntemle gerçekleştirildiğine dair verilen bilgide ise, kapalı ve açık ameliyatların mümkün olduğu vurgulanmıştır. Toraskopi (VAKS) kapalı yöntem ve Torakotomi açık yöntem olmak üzere farklı cerrahi yöntemlerle akciğer ameliyatları yapılabilmektedir. Hangi yöntemin kullanılacağı ise hastalığın durumuna bağlı olarak belirlenmektedir.

Kimlere akciğer ameliyatı yapılacağına ilişkin verilen bilgide, bir veya birden fazla lobun çıkarılması, akciğer nakli, göğüs içinde sıvı cerrahisi, enfeksiyon giderme, kan temizleme veya akciğer çökmesi sonrası yapılacak ameliyat gibi durumlarda akciğer operasyonlarının uygulanabileceği belirtilmiştir.

Son olarak, akciğer çıkarıldıktan sonra yapılacak olan ameliyat üzerinde durulan bilgide, ameliyat süresinin genellikle 2 ile 5 saat arasında değiştiği ifade edilmiştir. Akciğer çıkarıldıktan sonra kaburgaların yerine konulduğu ve cerrahi kesinin dikiş ya da zımba yöntemiyle kapatıldığı belirtilmiştir. Hasta ameliyat sonrası 2 gün boyunca yoğun bakımda kalmalıdır.
 
Geri
Üst