AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akcaagac ne zaman budanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Akçaağaç ne zaman budanır?​

Budama : Sürgünlerin ve dalların kesilmesi yıl boyunca yapılabilir. Kuvvetli dalların budaması, aşırı sukaybını önlemek için sonbaharda veya kallus büyümesinin hızlı olduğu yaz aylarında yapılmalıdır.
Japon akçaağaç nasıl yetiştirilir?
Japon Akçaağaç sonbaharda ekilir , ancak bir kapta satın alındığında baharda da ekilebilir. Japon akçaağaçları kısmen gölgeli yerleri sever. Çok fazla tam güneşte maruz kalmak yapraklarını yakabilir. Japon akçaağaç, kireçli veya kireçtaşı toprağını küçümser .
Japon akçaağaç tohumu nasıl ekilir?
Tohumlar iç mekanda ekilmeden önce 3 ay soğuk uygulama ister. Soğuk uygulama sonrası tohum 17-24 C°de her mevsim ekimi yapılır. Çimlenme 3 hafta içinde gerçekleşir. Dış mekan ekimlerde ideal ekim ayı bulunduğunuz bölgeye göre Ekim – Kasım aylarıdır.

Japon akçaağaç nerede yetişir?​

Japon akçaağacı (Acer palmatum), akçaağaçgiller (Aceraceae) familyasından doğal olarak Japonya, Kore ve Çin’de bulunan bir akçaağaç türü.
Akçaağaç suyu sever mi?
Sulama – Akçaağaç türleri genel olarak suyu severler. Bu sebeple toprağın çok kurumasına müsaade etmeden sulanmalıdırlar. Özellikle suyu kolay geçiren toprak karışımlarında (bkz. Bonsai Toprağı Rehberi) sulama bolca yapılabilir.
Akçaağaç neden kurur?
Demir eksikliği, alkali su ile sulanan ve / veya aynı zamanda yüksek pH (7 veya daha yüksek) olan topraklarda büyüyen tüm asidik bitkilerin sahip olduğu bir sorun olan demir kloroza neden olur.
Örneğin gümüşi akçaağaç, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişirken; kırmızı akçaağaç ve dişbudak yapraklı akçaağaç Türkiye’nin her bölgesinde yetişebilir.
Kırmızı Yapraklı akçaağaç nasıl yetiştirilir?
Kırmızı Yapraklı Akçaağaç Acer palmatum, Tohumu, +-3 Adet
- Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, nisan, mayıs,eylül,ekim aylarıdır.
- Çimlendirme ortamı sıcaklığı 12-22 derecedir.
- Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır.
- Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır.
- Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir.
Japon ağacı tohumu nasıl ekilir?
Soğuklama işleminde tohumları ıslak yosuna veya torfa sararak buzdolabında veya buzlukta 1-2 ay bekletip ilkbahar başında toprağa almak gerekiyor. Böylece donan ve çözülen sert tohum kabuğu eriyerek çimlenmeye olanak sağlayabiliyor.

Akçaağaç tohumu nasıl olur?​

Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir. Çimlenme süresi 14-28 gündür. Çimlendirme toprağı çok sulu olmamalı hafif nemli olmalıdır. Işık gören bir yerde çimlendirme yapılmalıdır.
Japon akçaağacı Türkiyede yetişir mi?
Akçaağaç, dünyadaki tropikal bölgeler haricindeki her yerde yetişebilen; çok farklı alt türlere sahip bir ağaçtır. Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Kuzey Afrika’da doğal yayılım sahasına sahiptir.
Akçaağaç kışın yaprak döker mi?
Ağaç, ağaçcık ve çalıları yapraklarını dökme durumuna göre gruplandırdığımızda; I. Kışın yaprağını dökenler: Akçaağaç, çınar…

Akçaağaç ne zaman yaprak döker?​

I. Kışın yaprağını dökenler: Akçaağaç, çınar…
Geniş yapraklı ağaçlar nelerdir?
Meşe, kayın, kestane ağacı, kızılağaç, kavak, ıhlamur ağacı, akçaağaç ve dişbudak; bu türden ağaçlara örnektir. Genellikle sık ve sert dokulu liflere sahiptirler. Kış mevsiminde yapraklarını dökerler.
 
Geri
Üst