Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Akasya Asıltürkmen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
14 Nisan 1977

Burç
Koç

14 Nisan 1977 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Oyunculuğa, küçük yaşta Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun açtığı kursa katılarak başladı. Aynı dönemde ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ filminde oynadı ve profesyonliğe adım attı.
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Semaver Kumpanya ve İstanbul Devlet Tiyatrosu gibi mecralarda çalıştı. Televizyon, dublaj, sinema ve tiyatro çalışmalarını sürdürüyor.
Serdar Özerman ile 2016 yılında evlenmişler, 2019 yılında boşanmışlardır.
Akasya Asıltürkmen 1.71 metre boyunda, 56 kilo ve koç burcudur.
Rol aldığı oyunlar Bekarlığa Veda (oyun) : Elizabeth Coleman – BO Sahne – 2016 İnternette Tanışan Son Çift (oyun) : Tito – Dilek Sever – BO Sahne – 2015 Romeo’yu Beklerken (oyun) : Sarah Groshala – Tiyatro Yan Etki – 2014 Kırmızı Yorgunları (oyun) : Özen Yula – Emek Sahnesi – 2013 Pamuk Prenses Müzikali (oyun) : Yavuz Pekman – İş Sanat – 2012 Aşk Kokusu (oyun) : Neil Simon – Tiyatro Şenay – 2011 Bir Yaz Gecesi Rüyası : William Shakespeare – Tiyatro Kedi – 2010 Göktaşı : Friedrich Dürrenmatt – Tekin Akmansoy Tiyatrosu – 2009 Fesleğen Çıkmazı : Meltem Yıldırım – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2009 Süleyman ve Öbürsüler : Max Frisch Yavuz Pekman – Semaver Kumpanya – 2004 Onikinci Gece : William Shakespeare – Semaver Kumpanya – 2002
Filmografisi Enkaz – 2016 – Başrolde Aşk (2011) (Dizi) – Eda Bana Bunlarla Gel – 2010 İpsiz Recep – (2009) – Marika Tarık ve Diğerleri – (2006-2007) – Kehribar Araf (2006) – Eda Felek Ne Demek – (2006) (Dizi) – Zekiye Keloğlan Kara Prens’e Karşı (2006) – Taşkız Pamuk Prenses 2 – (2005) – Füsün Saklambaç (2005) (Dizi) – Bağdegül Çınaraltı (2004) (Dizi) – Esin Dayı – (2004) (Dizi) – Müge Lise Defteri – (2003) – (Dizi) – Ayça Vaka-i Zaptiye – (2002) (Dizi) > Lebibe Nasıl Evde Kaldım – (2001) (Dizi) Dar Alanda Kısa Paslaşmalar – (2000) Sıdıka – (1997) (Dizi) – Kız Arkadaş (Konuk Oyuncu) İstanbul Kanatlarımın Altında – (1996)
Eğitimler Kamera Önü Oyunculuk : Bahçeşehir Üniversitesi – 2015 – 2016 Yaratıcılık Atölyesi : Alan Experience – 2016 Gözyaşı Atölyesi : Tezgahçılar – 2015 Müzikal Oyunculuğu : Stage Studio – 2014 Kamera Önü Oyunculuk – Diksiyon – Güzel ve Etkili Konuşma : Pana Akademi – 2009 Notlar

Akasya Asıltürkmen, 14 Nisan 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuş ve oyunculuğa küçük yaşta Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun açtığı kursa katılarak adım atmıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli tiyatro topluluklarında ve televizyon projelerinde yer almıştır.

Boşanma yaşamış olduğu Serdar Özerman ile evlenmiş ve 2016 yılında boşanmıştır. 1.71 metre boyunda, 56 kilo ağırlığında ve koç burcudur.

Tiyatro alanında birçok oyunda rol almış olan Akasya Asıltürkmen'in en bilinen oyunları arasında "Bekarlığa Veda", "İnternette Tanışan Son Çift", "Romeo’yu Beklerken", "Aşk Kokusu" ve "Onikinci Gece" yer almaktadır.

Filmografisinde ise "Enkaz", "Aşk (2011)", "Bana Bunlarla Gel", "İpsiz Recep", "Tarık ve Diğerleri", "Keloğlan Kara Prens’e Karşı", "Pamuk Prenses 2" gibi projelerde yer almıştır.

Eğitimlerine de önem veren Akasya Asıltürkmen, kamera önü oyunculuk, yaratıcılık atölyesi, gözyaşı atölyesi, müzikal oyunculuk ve diksiyon konularında çeşitli eğitimler almıştır.

Geri