AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Akaryakitin ne kadari OTV?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Akaryakıtın ne kadarı ÖTV?​

AKARYAKIT KDV VE ÖTV ORANI 2022 Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla, ÖTV tutarları motorinde litre başına 0,5678 lira, 95 oktan benzinde 0,4661 lira ve LPG otogazda 0,5297 lira artırılmış oldu.

Benzinde ÖTV Kalktı mı?​

Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 01/03/2022 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 49 KRŞ/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır. 40 kuruş indirim felan yok..
Akaryakıtın ne kadarı vergi 2022?
Akaryakıttan alınan vergi 2022 yılı itibariyle %18 oldu. Geçtiğimiz yıl alınan özel tüketim vergisinde değişikliğe gidilerek yeni oranlar resmi gazetede yayınlanmıştı. Yeni alınan karara göre ÖTV tutarları motorinde litre başına 0,5678 lira, 95 oktan benzine 0,4661 lira ve LPG otogazda 0,597 lira zam uygulanmış oldu.

1 litre benzinin yüzde kaçı vergi?​

Akaryakıtta KDV oranı %18’dir. Geçen sene akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidildi. Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÖTV 3 sayılı listede neler var?​

– (III) sayılı listenin A cetvelinde, alkolsüz içecekler ve alkollü içkiler, – (III) sayılı listenin B cetvelinde; puro, sigarillo, sigara, nargile tütünü, enfiye veya çiğnemeye mahsus tütün gibi tütün mamulleri ve makaron, gibi mallar yer almaktadır.
ÖTV 2b beyannamesi nedir?
Bu belge ÖTV mükellefine veya ithalde gümrük idaresine verilmek üzere düzenlenir. Bu istisna, (II) sayılı listedeki taşıtlardan; kayıt ve tescile tabi olanların ilk iktisabında, kayıt ve tescile tabi olmayanların ise ithalinde veya ÖTV uygulanmadan önce ÖTV mükelleflerinden alımında uygulanır.

Geri